Indyjski Ryż Pieczony

Indyjski Ryż Pieczony
Przepis Indian pieczony ryż może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 25 godzin. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 462 kalorie, 8G białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Świetnie sprawdza się jako przystawka. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka slivered migdały, jalapeño chile, slivered migdały, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ryż twarogowy (ryż Indyjski z jogurtem), Ryż Indyjski, oraz Indyjski Pieczony Kurczak dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ryż umyć w 6 lub 7 zmianach zimnej wody w dużej misce, aż woda będzie prawie przezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Odcedzić na dużym sicie 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
3
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Rozgrzać olej w 4-do 5-quart ciężki żaroodporny garnek na umiarkowanym ogniu, aż gorące, ale nie palenie, a następnie gotować migdały, mieszając często, aż złoty, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Przełóż łyżką szczelinową do ręczników papierowych, aby odcedzić, następnie dodaj cebulę do garnka i gotuj na umiarkowanie wysokim ogniu, często mieszając, aż do bladego złota, 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
GarnekGarnek
6
Dodać czosnek, jalapeño, garam masala, imbir, i sól i gotować, mieszając często, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
SólSól
7
Dodać ryż i gotować na umiarkowanie małym ogniu, często mieszając, 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
8
Dodać bulion i dusić energicznie, odkryte, aż top ryżu wydaje się sucha, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
RyżRyż
9
Przykryć garnek i piec ryż w środku piekarnika do miękkości i cieczy wchłania się, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
10
Wyjąć z piekarnika i odstawić, pokryte, 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Podawać posypane migdałami.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
1
* Długoziarnisty biały ryż może być stosowany zamiast ryżu basmati, ale smak nie będzie tak orzechowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BasmatiRyż Basmati

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Indaba Chenin Blanc z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Indaba Chenin Blanc
Indaba Chenin Blanc
Aromatyczne kiwi i melonowe niuanse na nosie. Mnóstwo pysznych tropikalnych smaków melona i cytrusów. Wagaśrodkowe podniebienie z długim zakończeniem, które ma odrobinę pikanterii.Połącz ze świeżą mozzarellą, krewetkami z grilla, lekkimi makaronami, czerwonym Lucjanem, pierogami, satayem z kurczaka lub mieszaną zieloną sałatką.
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn