Indyjski Ryż Pieczony
Przepis Indian pieczony ryż może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 25 godzin. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 462 kalorie, 8G białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Świetnie sprawdza się jako przystawka. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka slivered migdały, jalapeño chile, slivered migdały, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ryż twarogowy (ryż Indyjski z jogurtem), Ryż Indyjski, oraz Indyjski Pieczony Kurczak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ryż umyć w 6 lub 7 zmianach zimnej wody w dużej misce, aż woda będzie prawie przezroczysta.
Odcedzić na dużym sicie 10 minut.
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Rozgrzać olej w 4-do 5-quart ciężki żaroodporny garnek na umiarkowanym ogniu, aż gorące, ale nie palenie, a następnie gotować migdały, mieszając często, aż złoty, 3 do 4 minut.
Przełóż łyżką szczelinową do ręczników papierowych, aby odcedzić, następnie dodaj cebulę do garnka i gotuj na umiarkowanie wysokim ogniu, często mieszając, aż do bladego złota, 6 do 8 minut.
Dodać czosnek, jalapeño, garam masala, imbir, i sól i gotować, mieszając często, 1 minutę.
Dodać ryż i gotować na umiarkowanie małym ogniu, często mieszając, 6 protokół.
Dodać bulion i dusić energicznie, odkryte, aż top ryżu wydaje się sucha, o 8 protokół.
Przykryć garnek i piec ryż w środku piekarnika do miękkości i cieczy wchłania się, o 20 protokół.
Wyjąć z piekarnika i odstawić, pokryte, 15 minut.
Podawać posypane migdałami.
* Długoziarnisty biały ryż może być stosowany zamiast ryżu basmati, ale smak nie będzie tak orzechowy.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Indaba Chenin Blanc z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Indaba Chenin Blanc]()
Indaba Chenin Blanc
Aromatyczne kiwi i melonowe niuanse na nosie. Mnóstwo pysznych tropikalnych smaków melona i cytrusów. Wagaśrodkowe podniebienie z długim zakończeniem, które ma odrobinę pikanterii.Połącz ze świeżą mozzarellą, krewetkami z grilla, lekkimi makaronami, czerwonym Lucjanem, pierogami, satayem z kurczaka lub mieszaną zieloną sałatką.