Indyjski gulasz letni: Dynia, kokos i gulasz z soczewicy

Indyjski gulasz letni: Dynia, kokos i gulasz z soczewicy
Przepis Indian Summer Stew: dyni, kokos, i gulasz z soczewicy może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 50 minut. Ten przepis służy 8 i kosztuje 36 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 114 kalorii. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Wiele osób robiło ten przepis, a 682 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz kokosa, groszek gołębi, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 65%. Spróbuj Indyjski gulasz letni: Dynia, kokos i gulasz z soczewicy, Gulasz z dyni kokosowej i soczewicy, oraz Gulasz z dyni i czerwonej soczewicy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wypłucz groszek gołębi w kilku zmianach wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch GołębiGroch Gołębi
WodaWoda
2
W dużym garnku do zupy, połączyć squash, osuszony groch gołębi, pomidor, kokos, kurkuma, kminek, i wystarczająco dużo czasu na pokrycie. Doprowadzić do wrzenia, a następnie dusić, pod przykryciem, 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch GołębiGroch Gołębi
KurkumaKurkuma
KokosKokos
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
PomidorPomidor
KminekKminek
StadoStado
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Zdejmij pokrywę i gotuj na wolnym ogniu kolejne 10 minut.
4
Do temperowania: na małej patelni rozgrzej olej rzepakowy, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać nasiona gorczycy, a gdy przestaną popping, dodać płatki czerwonej papryki, czosnek, i sól. Zawirować patelnię tak zawartość gotować równomiernie, i gotować kolejne 10 sekund. Następnie wlać zawartość patelni do zupy, wraz z solą. Łyżka chochli zupy z powrotem do patelni (będzie skwierczeć, bądź ostrożny!) i wlać z powrotem do garnka z zupą. Zakończ miodem, sokiem z limonki i kolendrą. Dostosuj przyprawy, do smaku i ciesz się małym Indyjskim latem w środku zimy!
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Nasiona GorczycyNasiona Gorczycy
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
PrzyprawyPrzyprawy
KolendraKolendra
CzosnekCzosnek
MiódMiód
SólSól
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek

Wyposażenie

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Berger Gruner Veltliner (1 litr) z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Berger Gruner Veltliner (1 Litr)
Berger Gruner Veltliner (1 Litr)
Gruner Veltliner Bergera to kwintesencja letniego sippera! Ta Austriacka odmiana białych winogron produkuje ostre i skoncentrowane na minerałach wino z nutami cytrusów, skórki cytryny, liczi i odrobiną pikanterii, która może przypominać biały pieprz. Jego orzeźwiająco rześkie ciało świetnie sprawdza się w ciepły letni dzień, zwłaszcza gdy jesteś na świeżym powietrzu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn