Indyjski gulasz letni: Dynia, kokos i gulasz z soczewicy
Przepis Indian Summer Stew: dyni, kokos, i gulasz z soczewicy może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 50 minut. Ten przepis służy 8 i kosztuje 36 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 114 kalorii. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Wiele osób robiło ten przepis, a 682 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz kokosa, groszek gołębi, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 65%. Spróbuj Indyjski gulasz letni: Dynia, kokos i gulasz z soczewicy, Gulasz z dyni kokosowej i soczewicy, oraz Gulasz z dyni i czerwonej soczewicy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wypłucz groszek gołębi w kilku zmianach wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch Gołębi
Woda
2
W dużym garnku do zupy, połączyć squash, osuszony groch gołębi, pomidor, kokos, kurkuma, kminek, i wystarczająco dużo czasu na pokrycie. Doprowadzić do wrzenia, a następnie dusić, pod przykryciem, 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch Gołębi
Kurkuma
Kokos
Nóż Do Obierania
Pomidor
Kminek
Stado
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Zdejmij pokrywę i gotuj na wolnym ogniu kolejne 10 minut.
4
Do temperowania: na małej patelni rozgrzej olej rzepakowy, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodać nasiona gorczycy, a gdy przestaną popping, dodać płatki czerwonej papryki, czosnek, i sól. Zawirować patelnię tak zawartość gotować równomiernie, i gotować kolejne 10 sekund. Następnie wlać zawartość patelni do zupy, wraz z solą. Łyżka chochli zupy z powrotem do patelni (będzie skwierczeć, bądź ostrożny!) i wlać z powrotem do garnka z zupą. Zakończ miodem, sokiem z limonki i kolendrą. Dostosuj przyprawy, do smaku i ciesz się małym Indyjskim latem w środku zimy!
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Berger Gruner Veltliner (1 litr) z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.