Indyjski groszek Split z warzywami
Indyjski groszek Split z warzywami jest bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 231 kalorii, 15g białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz kalafior, chili jalapeño, nasiona kminku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Dymny Żółty groszek (Tamatar Chana Dal) z " Indian Cooking Unfolded, East Indian Split Pea Pilaf, oraz Split groch i ogony wieprzowe.
Instrukcje
Rozgrzać olej w 10-calowym parapecie na średnim ogniu. Gotować kminek, kurkumę i chili w oleju 2 minuty, mieszając od czasu do czasu.
Wymieszać z kalafiorem i bulionem. Gotować i przykryć 3 do 4 minut lub aż kalafior będzie miękki.
Wymieszać pozostałe składniki. Gotować około 5 protokół, mieszając od czasu do czasu, aż gorące.