Indyjski Curry Jęczmień Pilaf
Need a wegetariańska przystawka? Indyjski Curry jęczmień pilaw może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 285 kalorii, 7G białka, oraz 11g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Mieszanka masła, rosół z kurczaka, mielona kurkuma i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 36%. Spróbuj Jęczmień I Muszka Pilaf, Pilaw Jęczmienny, oraz Orzo-Pilaf Jęczmienny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło na dużej patelni umieszczonej na średnim ogniu.
Dodać cebulę i jęczmień; gotować, często mieszając, aż cebula zacznie mięknąć, o 5 protokół. Wymieszaj ziele angielskie, kurkumę, curry, sól i czarny pieprz.
Wlać bulion z kurczaka i doprowadzić do duszenia.
Przykryć patelnię pokrywką, i zmniejszyć ogień do niskiej; gotować na wolnym ogniu, aż jęczmień jest miękka, o 30 do 40 protokół. Pilaw posmarować widelcem i delikatnie wymieszać ze ściętymi migdałami i rodzynkami.