Indyjski Curry Jęczmień Pilaf

Indyjski Curry Jęczmień Pilaf
Need a wegetariańska przystawka? Indyjski Curry jęczmień pilaw może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 285 kalorii, 7G białka, oraz 11g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Mieszanka masła, rosół z kurczaka, mielona kurkuma i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 36%. Spróbuj Jęczmień I Muszka Pilaf, Pilaw Jęczmienny, oraz Orzo-Pilaf Jęczmienny dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Roztopić masło na dużej patelni umieszczonej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać cebulę i jęczmień; gotować, często mieszając, aż cebula zacznie mięknąć, o 5 protokół. Wymieszaj ziele angielskie, kurkumę, curry, sól i czarny pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Curry W ProszkuCurry W Proszku
Ziele AngielskieZiele Angielskie
KurkumaKurkuma
JęczmieńJęczmień
CebulaCebula
SólSól
3
Wlać bulion z kurczaka i doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
4
Przykryć patelnię pokrywką, i zmniejszyć ogień do niskiej; gotować na wolnym ogniu, aż jęczmień jest miękka, o 30 do 40 protokół. Pilaw posmarować widelcem i delikatnie wymieszać ze ściętymi migdałami i rodzynkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
śliwkowe Migdałyśliwkowe Migdały
RodzynkiRodzynki
JęczmieńJęczmień
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Wyposażenie

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian w menu? Spróbuj sparować z Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Markus Huber Obere Steigen Gruner Veltliner z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Markus Huber Obere Steigen Gruner Veltliner
Markus Huber Obere Steigen Gruner Veltliner
Jasnożółty z zielonymi odcieniami. Pieprzny na nosie, nuty przypraw typowych dla Grüner Veltliner, aromatyczne zioła i żółte owoce. Gęsty i złożony na podniebieniu, obiecujący potencjał starzenia.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Magazyn