Indyjska Ciecierzyca
Nigdy nie można mieć zbyt wiele indyjskich przepisów, więc dać indyjskiej ciecierzycy spróbować. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 187 kalorii, 8G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jeśli masz pomidor, korzeń imbiru, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Ciecierzyca W Stylu Indyjskim, Indyjska Przyprawiona Ciecierzyca, oraz Indyjska przyprawiona ciecierzyca ze szpinakiem.
Instrukcje
Rozgrzać olej w rondlu na średnim ogniu. Wymieszać czosnek, cebula, i imbir, i gotować, aż rumiane. Wymieszać w garam masala, Channa masala przyprawa, pomidor, woda, i garbanzos; doprawić do smaku z solą. Doprowadzić do duszenia, zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć i dusić, aż garbanzos są bardzo miękkie, o 20 protokół.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Esej Chenin Blanc z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
![Esej Chenin Blanc]()
Esej Chenin Blanc
Essay Chenin Blanc to biała mieszanka o średniej masie, wyprodukowana z białej odmiany Chenin Blanc w RPA. Chenin Blanc nadaje winom aromat sałatki owocowej, guawy i melona oraz orzeźwiającą kwasowość. Niektóre sur leżą na mniej przez kilka miesięcy dodaje złożoności i ciała. Aromatyczny Viognier uzupełnia strukturę owoców o kwiatowe nuty. Wino jest idealne samo w sobie jako aperitif na ganku w upalny letni dzień. Chenin Blanc dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw, zwłaszcza sushi, ostryg, azjatyckich Curry, słodko-kwaśnych potraw i letnich sałatek.Mieszanka: 87% Chenin Blanc, 13% Viognier