Indian spice box chicken

Indian spice box chicken
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu indyjskich przepisów, więc spróbuj Indyjskiego kurczaka z przyprawami. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 53g białka, 60 g tłuszczu, oraz w sumie 800 kalorii. Na 2,44 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 103 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i דל פחמימות,zne dieta. Jeśli masz tłuste łagodne chili, gałkę masła, nasiona kminku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Przyprawa Indyjska Przetarty Kurczak, Mieszanka Przypraw Indyjskich, oraz Indian Spice Rub.

Instrukcje

1
Zrób chilli-imbir dekoracji (patrz po prawej), przed rozpoczęciem kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
2
Pokrój długość zielonych Chilli, a następnie usuń nasiona, skrobając je łyżeczką. Możesz nosić gumowe rękawiczki do tej pracy-ogniste nasiona mogą dać palcom prawdziwe żądło chilli.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
3
Odetnij końce łodygi, posiekaj chilli na szorstkie kawałki i włóż je do blendera lub robota kuchennego. Czosnek obrać i zgrubnie posiekać, dodać do Chilli. Zrób to samo z imbirem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Wybierz liście z kolendry i wrzuć je do blendera, gdy idziesz (zastrzegaj łodygi do dekoracji). Napij się jogurtu i zmiażdż wszystko na puree. Może to potrwać kilka minut i być może będziesz musiał zatrzymać mikser kilka razy, aby zeskrobać całą gunge z boków - gumowa szpatułka znacznie ułatwi tę pracę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
5
Cebulę obrać, pokroić na pół i cienko pokroić. Ściągnij skórę z kurczaka, używając papieru kuchennego, aby uzyskać dobry chwyt.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
6
Rozgrzać olej w patelni saute na średnim ogniu do gorąca - po upuszczeniu nasion przyprawy lub dwóch powinno skwierczeć. Wrzucić Koper i nasiona kminku i niech trzeszczą i pop przez 10-20 sekund, mieszając cały czas, aby nie palić. Są gotowe, gdy poczuje się piękny powiew ciepłych orzechów. Jeśli olej zacznie palić, zdejmij patelnię z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Cienki-Cienki-
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Wlej masło i pozwól mu się rozpuścić, następnie wrzuć pokrojoną cebulę i trochę podgrzej. Wymieszać, aby wymieszać cebulę i nasiona przypraw, a następnie gotować przez około 10 minut, aż cebula topi się miękko i zabarwiona na złoty kolor. Od czasu do czasu intensywnie mieszaj, ale nie mieszaj ich zbyt często, bo nie nabiorą żadnego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
8
Cebulę przesunąć na jedną stronę patelni, następnie dodać udka kurczaka, gładką stronę w dół. Zwiększyć ogień do średniego i wysokiego i smażyć kurczaka, aż będzie złoty kolor z obu stron. Powinno to zająć około 15-20 minut i trzeba będzie odwrócić kawałki w połowie (para szczypiec są dobre do tego). Obserwuj uważnie, jeśli cebula zacznie za bardzo brązowieć - jeśli tak, ułóż je na wierzchu kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Wymieszać część mieszaniny jogurtu i gotować, aż zniknie-powtórzyć dollop na raz. Whizz 150ml / kufel zimnej wody w blenderze, aby użyć ostatnich bitów mieszaniny i dodać do patelni ze szczyptą soli. Mieszać aż bulgotanie, skrobanie się wszelkie chrupiące kawałki. Zmniejszyć ciepło do najniższego i przykryć patelnię szczelnie. Gotować na wolnym ogniu przez 30-35 minut lub aż kurczak będzie miękki po przekłuciu, mieszając i obracając w połowie i dodając odrobinę gorącej wody, jeśli sos jest zbyt suchy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Podawać posypane drobno posiekanymi łodygami kolendry i odrobiną chilli (resztę umieścić w misce na stole).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian można łączyć z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jedno wino, którego możesz spróbować to Nigl Freiheit Gruner Veltliner. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Nigl Freiheit Gruner Veltliner
Nigl Freiheit Gruner Veltliner
#48 Wine Spectator Top 100 2018Uroczy nos, aromaty żółtych jabłek, delikatny owocowy charakter, lekko lepka, żywa i ładnie zintegrowana kwasowość, idzie dobrze, pikantne i pikantne odcienie mineralne w wykończeniu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia20
Magazyn