Imbirowy Gravlax z sosem Kolendrowo-musztardowym

Imbirowy Gravlax z sosem Kolendrowo-musztardowym
Przepis Ginger Gravlax z sosem Kolendrowo-musztardowym może zaspokoić Twoje skandynawskie pragnienie w okolicy 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 149 kalorii. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Udaj się do sklepu i odbierz dekorację: gałązki kolendry, cukier granulowany, filet z łososia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Gravlax z sosem musztardowym, Gravlax z pikantnym sosem musztardowym, oraz Dilled Gravlax z sosem musztardowym.

Instrukcje

1
Usunąć małe kości z łososia za pomocą pęsety; wyrzucić kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
2
Wymieszać cukier i 3 kolejne składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
3
Wlać jedną trzecią mieszaniny w naczyniu do pieczenia 13 x 9 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
4
Filet z łososia ułożyć na mieszaninie z cukrem i nasypać pozostałą mieszaniną cukru. Pokrowiec z wytrzymałą folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Klarowny Ekstrakt Waniliowy Lub WodaKlarowny Ekstrakt Waniliowy Lub Woda
5
Umieść 11-x 7-calowe naczynie do pieczenia nad łososiem. Napełnij ciężkimi puszkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
6
Odstawić na 2 godziny w temperaturze pokojowej.
7
Usuń ciężarki i mniejsze naczynie; wylej płyn. Przykryć plastikową folią o dużej wytrzymałości; schłodzić przez 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Klarowny Ekstrakt Waniliowy Lub WodaKlarowny Ekstrakt Waniliowy Lub Woda
8
Wypłukać powłokę z łososia; osuszyć. Pokrój cienko, zaczynając od końca ogona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
9
Podawać na tostowanych plastrach bagietki z sosem Kolendro-musztardowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
10
Dekorować, w razie potrzeby.
11
Uwaga: dla tosty bagietki plastry, pokroić bagietkę na 1/4-calowe plastry, i umieścić na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
12
Piec w 350 przez 3 do 4 protokół z każdej strony lub do lekko rumiane. Fajne na stelażach z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Rochioli Estate Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.
Rochioli Estate Chardonnay
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia4
Magazyn