Imbirowe Tataki wołowe z sosem cytrynowo-sojowym
Imbirowe Tataki wołowe z sosem cytrynowo-sojowym to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 6. Na 5,18 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 32G białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 533 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, zieloną cebulę, złoty brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Satay Wołowy Z Sosem Imbirowym, Tataki Wołowe Z Sosem Ponzu, oraz Żywe sajgonki z sosem cytrynowo-imbirowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. Rub 1 łyżka oleju nad wołowiną.
Wołowinę posypać solą i pieprzem.
Ciepło Pozostałe 1 łyżka oleju w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać wołowinę do patelni i gotować, aż brązowy, obracając często, o 5 protokół.
Przełożyć wołowinę na patelnię. Pieczeń wołowa w piekarniku, aż termometr włożony do środka rejestruje 54° średnio rzadkie, około 35 minut. Super.
Połącz sos sojowy i następne 6 składników w dużej plastikowej torebce.
Dodać wołowinę do marynaty. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż wołowina ostygnie, obracając w marynacie od czasu do czasu, co najmniej 4 godziny i do 1 dnia. Wyrzucić marynatę z wołowiny.
Pokrój wołowinę w plastry o grubości 1/4 cala. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej 30 minut. Ułóż wołowinę na talerzach. Łyżka małych kopców daikon, imbir i zielonej cebuli na talerzach.
Dekoruj klinami cytryny i shiso.
Podawać z pojedynczymi miseczkami sosu cytrynowo-sojowego.