Imbir Karmel Jabłko Galette może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 234 kalorie, 2G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Halloween. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Ten przepis od Serious Eats ma fanów 45. Udaj się do sklepu i odbierz karmelki, śmietanę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Galette Karmelowo-Jabłkowa, Karmelowe jabłko i Brie Galette, oraz Czekolada I Karmel Szarlotka Galette dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Mąkę, 1 łyżkę cukru i sól połączyć na czystej, suchej i chłodnej powierzchni roboczej. Skrobakiem z ławki, pokroić w maśle, aż będzie wielkości małego groszku.Alternatywnie, połączyć mąkę, cukier i sól w misce robota kuchennego i pulse połączyć.
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
3
Przenieść mieszaninę na powierzchnię roboczą.
4
Uformuj studnię w środku mieszanki mąki i wlej ubite jajko i 1 łyżkę lodowatej wody. Pracując szybko, użyj skrobaka do łączenia składników. Jeśli mieszanina wydaje się bardzo sucha i krucha, dodaj wodę z lodem, 1 łyżeczkę na raz, aż mieszanina będzie spójna, ale nie zbyt mokra.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skrobaczka Do Ciasta
5
Zagnieść ciasto lekko posypanymi mąką dłońmi. Uszczypnij kawałki ciasta wielkości cytryny i, pracując szybko, piętą dłoni rozciągnij na powierzchnię roboczą, aby zapewnić równomierne rozprowadzenie masła. Zbierz ciasto razem na dysk. Owinąć folią i przechowywać w lodówce 30 minut.
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
6
Czysty i suchy licznik.
7
Wytnij dwa arkusze papieru pergaminowego, około 20 - na 15 cali każdy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
8
Umieść ciasto między arkuszami pergaminu i rozwałkuj w okrąg o średnicy około 16 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
9
Ciasto przełożyć na dużą blachę do pieczenia-jeśli krawędzie zwisają, delikatnie je złożyć. Przechowywać w lodówce 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
10
Do napełniania i montażu: wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
11
Gdy ciasto wystygnie, Wrzuć jabłka z 3 łyżkami masła, brązowym cukrem, skórką z cytryny, sokiem z cytryny, karmelkami, imbirem i solą. Ułóż mieszankę jabłkową na cieście, pozostawiając 3-calową granicę. Złożyć ciasto na nadzieniu (jeśli ciasto jest nadal zbyt twarde, pozostawić na 5 do 10 minut, aż będzie giętkie).
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
13
Wymieszać na brzegach ciasta i posypać pozostałą łyżkę cukru na całej skórce i nadzieniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
14
Piec, aż skorupa jest złoty kolor i jabłka są miękkie, 45 do 60 protokół. Używając pergaminu, przesuń galette na stojaku chłodzącym i ostudzić, aż będzie ciepło lub temperatura pokojowa, 30 do 60 minut.