Imbir i miód żeberka dziecięce
Imbir i miód dziecko Plecy żebra jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Na 2,82 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 703 kalorie, 68g białka, oraz 40 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odebrać ząbki czosnku, pieprz, imbir, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć grubą sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Słony słodki Granolan i jogurt kokosowy {Sugar Rush Gift Edition # 4} jako deser. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Żeberka dziecięce z pomarańczowo-imbirową glazurą, Żeberka dziecięce z pomarańczowo-imbirową glazurą, oraz Wędzone żeberka dziecięce z polewą Hoisin-Honey dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść powierzchnię roboczą rib rackson. Za pomocą małego ostrego noża, ostrożnie podważyć papierową błonęz spodniej strony każdego odcinka żebra (użycie-będzie ślisko).
Umieść ribson dużą obramowaną blachę do pieczenia.
Połączyć imbir, czosnek, cukier, 1 łyżka grubej soli i czarny pepperin procesor i puree dobrze wymieszać.
Addhoney, sos sojowy, i sos rybny i procesuntil mieszane.
Rozprowadzić przyprawy marynatyna obu stronach żeber (około 2 łyżki stołowejmarinade na stronę dla każdej sekcji żeber).Przykryć folią i chłodniawiedzieć co najmniej 4 godziny. DO AHEAD: może być wykonany1 dzień wcześniej; od czasu do czasu baste żeberka skumulowanej marynaty na blasze do pieczenia.Przechowywać w lodówce.
Umieść każdy z 6 bardzomałe Miski na każdym z 6 małych talerzy.
Umieść 1 łyżeczkę grubej soli i 1 łyżeczkę mielonego białego pieprzu w zgrabnych kopcach obok siebie w każdej misce, a następnie umieść 1 pół limonki na talerzu.
Stojak do grilla natryskowego z nieprzywierającym sprayem.Przygotować grill (średnie ciepło). Łyżka soków z blachy do pieczenia z żeberkami przed grillowaniem.
Umieść żeberka, zaokrąglone (mięsiste) od strony dołu, na stojaku do grilla. Żeberka grillowane, odkryte, 8 minut na stronę, następnie przykryć i grillować, aż żeberka zostaną ugotowane przez, O 8 minut dłużej na stronę.
Przenieś żebra na deskę do krojenia.
Przeciąć między kośćmi poszczególne żebra.
Przenosiny na talerz. Przed podaniem pozostawić do wyciśnięcia soku z limonki do miski z grubą solą i białym pieprzem i wymieszać, a następnie zanurzyć żeberka w sosie.
* Dostępne w sekcji Asian foods większości supermarketów, w niektórych specjalistycznych sklepach spożywczych oraz na rynkach azjatyckich.
Poproś rzeźnika, aby usunąćbłonę papierową od spód żeber—może to być trochę trudne do zrobienia.