Imbir gotowany łosoś z kremem z bazylii limonkowej

Imbir gotowany łosoś z kremem z bazylii limonkowej wymaga z grubsza 1 godzina od początku do końca. Na 4,58 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 35g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 315 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz koszerną sól i świeżo popękany pieprz, creme fraiche, liście bazylii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zielona herbata gotowany łosoś z sosem imbirowo-limonkowym, Babeczki z oliwą z oliwek krystalizowanej imbiru z kremem maślanym z limonki, bazylią Opal, miętą i skórką z limonki, oraz Flądra gotowana w bulionie kokosowym, imbirowym i bazyliowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Podziel 1 limonkę i wyciśnij sok na dużą patelnię lub garnek z pokrywką.
Dodać 6 szklanek wody, ściśnięte połówki limonki, imbir i pieprz i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, przykryć i gotować przez 10 minut, aby zaparzać wodę smakiem; zmniejszyć ciepło do najniższego ustawienia, ostrożnie wsunąć łososia do wody, przykryć, i kłusować, aż ryba jest po prostu gotowane przez, 5 do 7 minut.
Wyjąć rybę łyżką szczelinową i całkowicie ostudzić przed przeniesieniem do szczelnego pojemnika.
Dodaj około 1/2 szklanki płynu do kłusowania do pojemnika, aby ryba była wilgotna i schłodzić w lodówce, aż będzie gotowa do podania.
Tymczasem skórkę pozostałą limonkę i dodać około 1/2 łyżeczki skórki do miski robota kuchennego; dodać sok z połowy limonki do miski (powinno być około 1 łyżeczki soku).
Dodaj liście bazylii, szczyptę soli i kilka zmielony czarny pieprz i pulsować, aż zacznie się zamieniać w pastę.
Dodać creme fraiche i puree, aż będzie bardzo gładka.
Przełożyć do miski i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Aby służyć, talerz zimnego łososia z mżawką kremu z bazylii limonkowej na wierzchu.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 18 dolarów za butelkę.
![Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay]()
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau