Imbir-Chile Tofu Z Czerwoną Papryką
Imbir-Chile Tofu z czerwoną papryką może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 167 kalorii, 8G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz ząbki czosnku, wodę, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Południowo-Zachodni Czerwony Sos Chile, Pieczona czerwona papryka: dwie techniki pieczenia i sposób ich marynowania, oraz Czyste Jedzenie Marchew I Imbir Zupa Z Czerwonej Soczewicy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przetnij blok tofu na pół wzdłuż.
Połówki połóż na 4 arkuszach ręczników papierowych i przykryj kolejnymi 4 arkuszami. Przykryj ciężką deską do krojenia lub płytką obciążoną puszkami. Zmień ręczniki, jeśli staną się nasycone. Waga tofu w sumie 30 minut. (Lub kupić "tłoczone tofu" i pominąć ten krok.)
Pokroić w kostkę 1/2 cala tofu i odstawić.
Rozgrzać olej z orzeszków ziemnych w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać paprykę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane i miękkie, o 10 protokół.
Dodać czosnek, imbir, i papryka chile, i gotować, mieszając, przez około 30 sekund.
Dodać tofu i 2 łyżki wody. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż tofu jest gorące, o 5 protokół.
Dodaj szalotki; mieszać przez około 30 sekund.
Wyłączyć ogień, następnie wymieszać z sosem sojowym i olejem sezamowym; udekorować kolendrą i podawać.