Ikra Z Łososia Solonego I Wędzonego
Solony i wędzony łosoś ikra wymaga około 50 minut od początku do końca. Na $5.4 za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 50 porcji z 39 kalorii, 6G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Ten przepis od Nourished Kitchen ma 283 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Łosoś z Beurre Rouge i pieczonym ziemniakiem nadziewanym łososiem, Tinapa (ryba wędzona), solone jajka i sajgonki pomidorowe, oraz Solona Sałatka z łososia i pomidorów z cebulą (Aka Lomi Lomi Salmon.
Instrukcje
Motki ikry spłucz delikatnym strumieniem przefiltrowanej wody (dobry filtr znajdziesz tutaj). Osuszyć je i lekko zagrzebać w nierafinowanej soli morskiej. Ustaw je na patelni, aby leczyć przez około dwadzieścia do trzydziestu minut podczas przygotowywania drewna do palenia.Po podgrzaniu palacza odcedzić nadmiar płynu z motków ikry i usunąć resztki soli.
Przekaż motki palaczowi. Palić przez trzydzieści do czterdziestu pięciu minut.
Wyjąć z palacza i przechowywać w lodówce.
Podawać tę wędzoną ikrę jako przyprawę lub dodatek do jaj, zieleni lub innych produktów spożywczych. Jeśli Tekstura błony motka nie pasuje do ciebie, możesz rozciąć motek i wyjąć ikrę łyżką.