Ikan Bakar (Ryba Z Grilla)
Przepis Ikan Bakar (ryba z grilla) jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 105 kalorii. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka ząbków czosnku, mielona kurkuma, świeże sardynki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest idealny do Dzień Ojca. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Ikan Panggang / Ikan Bakar (ryba z grilla z liśćmi bananowca), Sotong Bakar (Barbecue Squid), oraz Singapore Barbecue Squid (Sotong Bakar).
Instrukcje
Rozgrzej grilla na średnim ogniu.
Aby przygotować rybę, opłucz rybę zimną wodą; osusz.
Połącz 1 łyżeczkę soku, kurkumę i 1/2 łyżeczki soli; równomiernie natrzyj rybę.
Połączyć pozostałe 1/4 łyżeczka soli, papryka, czosnek, Thai chiles, i 1 szalotka w robocie kuchennym; proces do drobno zmielone.
Rozgrzać małą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj 1 łyżkę oleju do patelni; zawirować do herbu.
Dodać mieszaninę czosnku; gotować 5 minut lub aż mieszanina zacznie brązowieć, często mieszając.
Wyjąć z ognia; ostudzić 15 minut. Łyżka 1 łyżka mieszanki czosnku do jamy każdej ryby. Ułóż ryby na stojaku do grillowania pokrytym natryskiem do gotowania; grilluj 2 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Aby przygotować sos, połączyć 1/3 szklanki szalotki i pozostałe składniki w małej misce.