Idealnie grillowana kukurydza na kolbie
Przepis idealnie grillowana kukurydza na kolbie może zaspokoić Amerykański głód w ok. 1 godzina i 35 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 681 kalorii, 8G białka, oraz 64G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 2,42 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Działa dobrze jako niedrogi dodatek do 4 Lipca. 13 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz ancho chili w proszku, kłosy kukurydzy, olej canolan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Idealnie Grillowany Radicchio, Idealnie Grillowana Polędwiczka Wieprzowa, oraz Idealnie Grillowane Żeberka Wieprzowe.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzać grill do średniej.
Pociągnij zewnętrzne łuski w dół ucha do podstawy. Usuń jedwab z każdego ucha kukurydzy ręcznie. Złóż łuski z powrotem na miejsce i umieść kłosy kukurydzy w dużej misce z zimną wodą z 1 łyżką soli na 10 minut.
Wyjąć kukurydzę z wody i otrząsnąć nadmiar.
Umieść kukurydzę na grillu, zamknij pokrywę i grilluj przez 15 do 20 minut, obracając co 5 minut, lub do momentu, gdy ziarna będą miękkie po przekłuciu nożem do parkowania.
Usuń łuski i jedz na kolbie lub usuń ziarna.
Podawać z masłem BBQ i / lub masłem ziołowym.
Rozłóż kukurydzę na gorąco.
Rozgrzać olej w średniej patelni saute na dużym ogniu, aż prawie do palenia.
Dodaj cebulę i gotować do miękkości, 2 do 3 protokół.
Dodać czosnek i gotować przez 30 sekund.
Dodaj paprykę, cayenne, kminek i ancho proszku i gotować przez 1 minutę.
Dodaj 1/2 szklanki wody i gotuj, aż mieszanina zgęstnieje i woda się zmniejszy.
Umieść masło w robocie kuchennym, dodaj mieszankę przypraw i sos Worcestershire i procesu, aż będzie gładka. Doprawić solą i pieprzem, zeskrobać mieszaninę do małej miski, przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut, aby umożliwić smaki do stopienia. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.
Połączyć w robocie kuchennym i proces do gładkiej.