Hummus Z Karczocha
Hummus z karczocha może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na przystawki. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 3 i kosztuje 1,89 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 558 kalorii. Mieszanka karczoch serca, czosnek, tahini, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 24 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 96%. Spróbuj Hummus Z Karczocha, Hummus Z Karczocha, oraz Hummus Z Karczocha dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Upiec posiekany czosnek w nagrzanym piekarniku, aż zmięknie, 5 do 7 minut, aby zmniejszyć gorycz.
Przełożyć pieczony czosnek do robota kuchennego i dodać bazylię i sok z cytryny; pulsować kilka razy, aby zmielić liście bazylii.
Umieść fasolę cannellini, oliwę z oliwek, wodę, tahini, sól i kminek w maszynce i przetwarzaj, aż hummus będzie gładki. Jeśli hummus jest zbyt gęsty, przerobić 1 łyżkę zastrzeżonego płynu z fasoli na mieszaninę.
Dodać karczochy serca do hummusu i proces do gładkiej.