Hummus
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Hummus spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 458 kalorii. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 2 i kosztuje 1,03 zł za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni middl eastern. Jeśli masz pieprz, oliwę z oliwek, tahini i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 88%, co jest doskonałe. Spróbuj Hummus marynowana Sałatka z grillowanego kurczaka z sosem Hummus-Salsa, Jak zrobić Ultra gładki Domowy Hummus ... czyli Hummus marzeń), oraz Najlepszy Hummus: dyniowy Hummus z cynamonem" cukrowe " chipsy Tortilla {pełnoziarniste, niskotłuszczowe, Wegetariańskie + Super proste} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Drenaż 1 puszka (15 1/2 oz.) garbanzos, rezerwujący ciecz. W blenderze lub robocie kuchennym, wir garbanzos, 3 łyżki tahini (pasta sezamowa), 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka soku z cytryny, 1 obrany ząbek czosnku i 1 łyżeczka mielonego kminku, aż będzie gładka. Cienkie z kilkoma łyżkami reserved cieczy w razie potrzeby.
Dodać sól i pieprz do smaku.