Huevos Rancheros z pikantną szynką Sofrito
Przepis Huevos Rancheros z pikantną szynką Sofrito jest gotowy w około 35 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Na 2,11 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten poranny posiłek ma 447 kalorii, 28g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka jalapeños-połówki, szynka, ząbki czosnku, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Huevos Rancheros (Jaja Rancheros), Huevos Rancheros, oraz Huevos Rancheros dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni podgrzej 1/2 łyżki oleju roślinnego.
Dodać wędzoną szynkę i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż rumiane na dnie, o 2 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść szynkę na talerz.
Dodaj 1 1/2 łyżki oleju roślinnego na patelni wraz z czosnkiem, cebula, Scotch bonnet chiles i zielona papryka. Przykryć i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną, o 12 protokół. Wymieszać z papryką i gotować na umiarkowanie dużym ogniu przez 1 minutę.
Dodać pomidory i gotować, aż uwolnią swoje soki, o 2 protokół. Wymieszać z szynką i doprawić sofrito solą i pieprzem.
W międzyczasie zawiń tortille w folię aluminiową i ogrzej je w piekarniku. Na dużej żeliwnej patelni podgrzej 1/2 łyżki oleju roślinnego. Crack 4 z jaj na patelni, doprawić solą i pieprzem i smażyć słonecznie do góry na umiarkowanym ogniu, aż białka są ustawione i żółtka są jeszcze lekko płynny, o 3 protokół.
Przenieść jajka, żółtko do góry, na talerz i utrzymać je w cieple przez namiotowanie je folią aluminiową.
Dodać pozostałą 1/2 łyżkę oleju roślinnego na patelni i smażyć pozostałe jajka.
Zestaw 2 tortille na każdym talerzu. Top z jaj sadzonych, łyżka sofrito z boku i służyć.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Winnica Alexana Revana Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.