Huevos Rancheros Grande
Huevos Rancheros Grande może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 413 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.66 za porcję. Mieszanka tłuszczu boczku, łagodny ser cheddar, limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Huevos Rancheros (Jaja Rancheros), Huevos Rancheros, oraz Huevos Rancheros dla podobnych receptur.
Instrukcje
Tortille stos, uszczelnić w folii, i ciepła w piekarniku 375 aż gorące, 10 minut.
Na 12-calowej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu rozpuść masło. Rozbić jajka na patelni, lekko od siebie; przykryć i gotować, aż białka będą prawie twarde, a żółtka nadal miękkie, około 3 minut.
W międzyczasie rozłóż 1/2 szklanki sałaty na każdym talerzu.
Lay tortille na sałacie i łyżka fasoli na tortille. Za pomocą szerokiej szpatułki przełożyć jajko do każdej porcji. Łyżka salsy pomidorowej z jednej strony jajka, zielona z drugiej strony.
Posypać serem cheddar, następnie cotija.
Dekoruj według uznania awokado, Chilli jalapeo, kwaśną śmietaną i limonkami; dodaj sól do smaku. Pozostałe tortille włóż do lnianej serwetki, aby zachować ciepło i podawaj obok.
Boczek czarna fasola: w 10-do 12-calowej patelni na średnim ogniu, wymieszać 4 uncje. posiekany boczek (4 plastry), aż będzie chrupiący i brązowy, 5 do 7 minut. Łyżką szczelinową przełożyć na ręczniki papierowe, aby osuszyć. Łyżka wszystko oprócz 2 łyżki tłuszczu z patelni (z wyjątkiem huevos, poprzedzające, w razie potrzeby, lub wyrzucić) i dodać 2 mielone lub prasowane ząbki czosnku i 1 szklanka posiekanej cebuli. Mieszać często na dużym ogniu, aż cebula kuleje, o 3 protokół. W międzyczasie spłucz i osusz 2 puszki (15 oz. każda) czarna fasola; Dodaj do patelni wraz z 1 szklanką odtłuszczonego bulionu z kurczaka. Mieszać często, aż większość cieczy odparuje, 5 do 7 minut. Boczek wymieszać z fasolą. Jeśli fasola stała się zbyt sucha, cienka z odrobiną bulionu.