Hot Licks Chicken
Hot Licks kurczak wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 141 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje 58 centów za porcję. Mieszanka pieprzu, mielonego kminku, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 39%. Podobne przepisy to Hot Licks Chicken (Cooking Light), Sałatka Z Gorącym Kurczakiem, oraz Nashville Hot Chicken Dip.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 7 składników w małej misce; dobrze wymieszać. Rub kurczaka mieszanką przypraw; odstawić 5 minut.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 1 minutę z każdej strony lub aż lekko rumiane.
Dodaj wodę i wino na patelnię; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 6 minut lub aż kurczak zostanie wykonany.
Usuń kurczaka z patelni. Odstawić; ogrzać.
Dodaj sok z cytryny i 1/8 łyżeczka soli na patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować 4 minuty lub do zmniejszenia do 3 łyżki.
Zdjąć z ognia; wymieszać z marmoladą. Łyżka sosu nad kurczakiem.