Hortopita
Hortopitan jest bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański przystawka. Ten przepis służy 6. Za 4,26 zł za porcję, ten przepis okładki 30% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 12g białka, 44g tłuszczu i w sumie 721 kalorii. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Ten przepis z Foodnetwork wymaga oliwy z oliwek, pietruszki, wody i dymki. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 78%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy:.
Instrukcje
Na skórkę: w dużej misce lub robocie kuchennym wymieszaj mąkę i sól.
Dodaj olej i płyn i krótko wymieszaj, aż powstanie ciasto.
Wylej ciasto na posypaną mąką deskę i ugniataj, aż ciasto będzie gładkie, około 5 minut. Przykryj i odstaw na 30 minut.
Rozgrzej garnek oleju rzepakowego do 375 stopni F.
Do nadzienia: w dużym garnku krótko zagotuj warzywa, aż zwiędną.
Usuń i odcedź nadmiar wody.
Podgrzej patelnię do smażenia na średnim ogniu.
Dodaj 4 uncje oliwy z oliwek. Gdy olej będzie gorący, dodaj dymkę i gotuj, aż będzie przezroczysta.
Dodaj szalotki i smaż dalej, aż będą miękkie.
Dodaj zwiędłe warzywa i pietruszkę i smaż jeszcze przez 3 minuty.
Zdjąć z ognia i dodać koperek i sól, doprawić. Odstawić do ostygnięcia.
Ciasto podzielić na 4 części. Na posypanej mąką powierzchni rozwałkuj 1 kawałek w duży prostokąt. W razie potrzeby Przytnij krawędzie.
Posmaruj obie strony ciasta oliwą z oliwek i umieść dużą porcję nadzienia na 1 końcu ciasta, pozostawiając 1-calową obwódkę.
Rozwałkuj ciasto w cylindrze, a następnie uformuj w cewkę. Kontynuuj z innymi kawałkami ciasta i powtórz proces. Smaż je pojedynczo.
Przekrój na pół i podawaj w ciepłej lub pokojowej temperaturze.