Horchata
Horchata może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 452 kalorie, 12g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.09 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 7 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Mieszanka ekstraktu z wanilanu, woda, kostki lodu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 24 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Horchata, Horchata, oraz Horchata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ryż umyć i odsączyć. Za pomocą młynka do przypraw (elektryczny młynek do kawy działa również dobrze), zmielić ryż, aż będzie dobrze; połączyć z migdałami i korą cynamonu.
Dodaj 3 1/2 szklanki wody i odstawić na noc, pokryte. Zmiksować mieszankę ryżu na gładką masę za pomocą blendera.
Dodać 2 1/2 szklanki wody i kontynuować mieszanie.
Dodać cukier i ekstrakt z wanilii. Przecedzić horchatę do miski najpierw za pomocą metalowego Sitka, a następnie podwójnej warstwy gazowej; zakończyć do 2 filiżanek wody, aż osiągnie mleczną konsystencję. Ciesz się lodem.