Homar scampi na kremowej polencie z chipsami czosnkowymi

Homar scampi na kremowej polencie z chipsami czosnkowymi
Scampi z homara na kremowej polencie z chipsami czosnkowymi może być właśnie tym przepisem bezglutenowym i peskatariańskim, którego szukałeś. Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 8,79 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 37 g białka , 51 g tłuszczu i łącznie 694 kalorie . Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Kilku osobom naprawdę spodobało się to danie śródziemnomorskie. Mieszanka pietruszki, mięsa homara, szalotki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 12 osób uznało ten przepis za pyszny i sycący. Sprawdza się dobrze jako drogie danie główne. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 73% . Ta ocena jest dobra. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak: Chicken Meatball Marsalan z kremową polentą , Super Easy Blach Shrimp Boil, które zrobisz raz po raz i Medaglioni Di Polentan E Prosciutto Al Forno – Pieczone medaliony z polenty z szynką .

Instrukcje

1
Dodaj olej do małej patelni do smażenia, aby wypełnić go do 1/4 cala i podgrzej na średnio-wysokim ogniu. Po podgrzaniu dodaj 1 plasterek czosnku, aby sprawdzić; jeśli zacznie skwierczeć po dodaniu, dodaj resztę czosnku. Smaż do uzyskania złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Wyjmij chipsy z oleju i połóż na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym. Dopraw solą. Upewnij się, że nie odchodzisz, cały czas mieszaj i bądź gotowy do wyjęcia, gdy tylko będą złocistobrązowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
3
Polentę: do średniej wielkości rondla podgrzewaj na dużym ogniu, dodaj oliwę i szalotkę. Podsmażaj szalotkę przez 3–4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4
Dodaj podgrzany bulion do patelni i doprowadź do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Dodaj polentę cienkim strumieniem, cały czas mieszając trzepaczką. Gdy cała polenta zostanie dodana, zmniejsz ogień do niskiego. Mieszaj drewnianą łyżką co 5 minut i kontynuuj gotowanie, aż cały płyn zostanie wchłonięty, a mieszanka będzie bardzo kremowa, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
6
Zdejmij z ognia i wmieszaj ser i śmietanę kremówkę, aż się połączą. Wymieszaj z creme fraiche. Dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Creme FraicheCreme Fraiche
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
7
Sos homarowy: Na patelni rozpuść 1 łyżkę masła na średnio-wysokim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Dodaj homara i wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
9
Dodaj pastę czosnkową i gotuj, aż będzie pachnąca, około 30 sekund. Odglazuruj białym winem i zredukuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
10
Dodaj pozostałe 2 łyżki masła i wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
11
Zdjąć z ognia i dodać pietruszkę, estragon i skórkę z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I PomarańczowaKażda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1
Dodaj trochę polenty na talerz. Na wierzch połóż trochę smażonego homara i sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
2
Udekoruj chipsami czosnkowymi, trybulą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
TrybulaTrybula
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn