Homar scampi na kremowej polencie z chipsami czosnkowymi
Scampi z homara na kremowej polencie z chipsami czosnkowymi może być właśnie tym przepisem bezglutenowym i peskatariańskim, którego szukałeś. Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 8,79 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 37 g białka , 51 g tłuszczu i łącznie 694 kalorie . Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Kilku osobom naprawdę spodobało się to danie śródziemnomorskie. Mieszanka pietruszki, mięsa homara, szalotki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 12 osób uznało ten przepis za pyszny i sycący. Sprawdza się dobrze jako drogie danie główne. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 73% . Ta ocena jest dobra. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak: Chicken Meatball Marsalan z kremową polentą , Super Easy Blach Shrimp Boil, które zrobisz raz po raz i Medaglioni Di Polentan E Prosciutto Al Forno – Pieczone medaliony z polenty z szynką .
Instrukcje
1
Dodaj olej do małej patelni do smażenia, aby wypełnić go do 1/4 cala i podgrzej na średnio-wysokim ogniu. Po podgrzaniu dodaj 1 plasterek czosnku, aby sprawdzić; jeśli zacznie skwierczeć po dodaniu, dodaj resztę czosnku. Smaż do uzyskania złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
2
Wyjmij chipsy z oleju i połóż na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym. Dopraw solą. Upewnij się, że nie odchodzisz, cały czas mieszaj i bądź gotowy do wyjęcia, gdy tylko będą złocistobrązowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, Podgrzewany
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
Polentę: do średniej wielkości rondla podgrzewaj na dużym ogniu, dodaj oliwę i szalotkę. Podsmażaj szalotkę przez 3–4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4
Dodaj podgrzany bulion do patelni i doprowadź do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
Dodaj polentę cienkim strumieniem, cały czas mieszając trzepaczką. Gdy cała polenta zostanie dodana, zmniejsz ogień do niskiego. Mieszaj drewnianą łyżką co 5 minut i kontynuuj gotowanie, aż cały płyn zostanie wchłonięty, a mieszanka będzie bardzo kremowa, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok