Homar scampi na kremowej polencie z chipsami czosnkowymi
Scampi z homara na kremowej polencie z chipsami czosnkowymi może być właśnie tym przepisem bezglutenowym i peskatariańskim, którego szukałeś. Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 8,79 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 37 g białka , 51 g tłuszczu i łącznie 694 kalorie . Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Kilku osobom naprawdę spodobało się to danie śródziemnomorskie. Mieszanka pietruszki, mięsa homara, szalotki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 12 osób uznało ten przepis za pyszny i sycący. Sprawdza się dobrze jako drogie danie główne. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 73% . Ta ocena jest dobra. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak: Chicken Meatball Marsalan z kremową polentą , Super Easy Blach Shrimp Boil, które zrobisz raz po raz i Medaglioni Di Polentan E Prosciutto Al Forno – Pieczone medaliony z polenty z szynką .
Instrukcje
1
Dodaj olej do małej patelni do smażenia, aby wypełnić go do 1/4 cala i podgrzej na średnio-wysokim ogniu. Po podgrzaniu dodaj 1 plasterek czosnku, aby sprawdzić; jeśli zacznie skwierczeć po dodaniu, dodaj resztę czosnku. Smaż do uzyskania złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
Wyjmij chipsy z oleju i połóż na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym. Dopraw solą. Upewnij się, że nie odchodzisz, cały czas mieszaj i bądź gotowy do wyjęcia, gdy tylko będą złocistobrązowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, Podgrzewany
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
3
Polentę: do średniej wielkości rondla podgrzewaj na dużym ogniu, dodaj oliwę i szalotkę. Podsmażaj szalotkę przez 3–4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4
Dodaj podgrzany bulion do patelni i doprowadź do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
5
Dodaj polentę cienkim strumieniem, cały czas mieszając trzepaczką. Gdy cała polenta zostanie dodana, zmniejsz ogień do niskiego. Mieszaj drewnianą łyżką co 5 minut i kontynuuj gotowanie, aż cały płyn zostanie wchłonięty, a mieszanka będzie bardzo kremowa, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
6
Zdejmij z ognia i wmieszaj ser i śmietanę kremówkę, aż się połączą. Wymieszaj z creme fraiche. Dopraw solą i pieprzem.