Homar gotowany z masłem, ravioli Muscade de Provence, sos z masłem truflowym
Masło gotowane Homar, Muscade de Provence Ravioli, SOS maślany truflowy to przepis śródziemnomorski, który służy 6. Na 65,47 zł / porcja, ten przepis okładki 77% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 154g tłuszczu, oraz w sumie 2140 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 23 minuty. 9 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Sprawdza się jako danie główne. Mieszanka cebuli, kopru włoskiego, nasion anyżu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Homar gotowany z masłem, ravioli Muscade de Provence, sos z masłem truflowym, Ravioli z homara z brązowym masłem w sosie pomidorowym, oraz Masło kokosowe gotowany homar z sosem ananasowo-zielonym Curry.
Instrukcje
1
Aby Homar: przygotuj dużą miskę wypełnioną lodem. Napełnij bardzo duży garnek o szerokim dnie wodą i dodaj ocet, marchew, cebulę, seler, nasiona anyżu, nasiona kopru włoskiego, nasiona kolendry, liść laurowy i cayenne. Doprowadzić do wrzenia, zanurzyć homary (gotować po kolei, jeśli nie wszystkie pasują) w garnku i gotować przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona Kolendry
Nasiona Kopru Włoskiego
Anyż
Liście Laurowe
Homar
Marchew
Mielony Pieprz Cayenne
Ocet
Seler
Cebula
Woda
Lód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Garnek
2
Wyjmij homary i natychmiast umieść w łaźni lodowej, aby zatrzymać dalsze gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Homar
Lód
3
Połóż homara na ręczniku; odciągnij nogi i odstaw kostki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Homar
4
Usuń cienką część pazurów i kość wewnątrz mięsa pazurów, skręcając i wyciągając go.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kości
Mięso
5
Połóż pazur płasko na ręczniku, przykryj i delikatnie uderz szerokim młotkiem lub piętą noża. Użyj palców, aby delikatnie przepchnąć mięso przez duży otwór na drugim końcu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
6
Ułóż mięso ogona płasko i użyj nożyc, aby przeciąć na pół wzdłuż przez środek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
7
Usunąć żyłę biegnącą przez wnętrze ogona, ale pozostawić mięso wewnątrz ogona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
8
W przypadku kostek odetnij górne połączenie każdej kostki i użyj nożyczek, aby odciąć skorupę wzdłuż gładkiej zewnętrznej krawędzi kostki. Użyj palca, aby otworzyć skorupę i usunąć mięso. Zarezerwować mięso na ręczniku papierowym, przykryć i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Nożyczki Kuchenne
9
Dla ciała odciągnij i wyrzuć worek za głową. Zachowaj ciemnozieloną sarnę na sos, a ciało i nogi na wywar, jeśli chcesz. Odrzuć tomalley i płuca.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Stado
1
Rozgrzać oliwę w rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodaj szalotki i gotować, aż półprzezroczyste, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
3
Dodaj nasiona anyżu, nasiona kopru włoskiego, anyż Gwiaździsty, cayenne, i kolendra, i saute przez kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kopru Włoskiego
Anyż
Anyż Gwiaździsty
Kolendra
Mielony Pieprz Cayenne
4
Dodaj wino; doprowadzić do wrzenia na 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
5
Stopniowo dodawać kawałki masła i konsekwentnie ubijać, aby uzyskać i emulgować fondue beurre. Odcedzić szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
6
Dodać estragon. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Estragon
7
Aby zrobić ravioli muscade de Provence: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ravioli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
8
Dynię podzielić i usunąć nasiona. Ułóż kawałki na stojaku do pieczenia w patelni do pieczenia. Kawałki masła Dab na poszczególnych kawałkach dyni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynia
Masło
Nasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
9
Skropić miód na kawałki, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową, a na jednej z połówek dyni ułożyć laskę cynamonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Cynamonu
Dynia
Gałka Muszkatołowa
Pieprz
Miód
Sól
10
Wlać wodę do patelni i przykryć folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
Patelnia
11
Piec, aż dynia będzie bardzo miękka, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
12
Ostudzić na patelni, zastrzegając płyn na patelni. Zeskrobać mięso ze skórki; wyrzucić skórkę i laskę cynamonu. Wymieszać dynię z pozostałą cieczą na patelni, odcedzić i przechowywać w lodówce aż do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Cynamonu
Dynia
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
13
Ułożyć owijkę wonton, posmarować ubitym jajkiem i umieścić 1 łyżeczkę nadzienia muscade de Provence na środku owijki. Przykryć drugą owijką i przycisnąć krawędzie wokół wypełnienia, upewniając się, że wszystkie pęcherzyki powietrza od środka w kierunku zewnętrznych krawędzi. Naciśnij krawędzie, aby uszczelnić. Użyj noża, aby ukształtować ravioli lub przyciąć krawędzie do żądanego od. Pył z mąki, aby zapobiec sklejaniu, i schłodzić, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ravioli
Mąka Uniwersalna
Jajko
14
Aby gotować, blanszować ravioli we wrzącej wodzie przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ravioli
Woda
1
Wymieszaj 1 1/2 szklanki fondue beurre z bulionem truflowym i cielęcym, jeśli używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Cielęcy
2
Aby sałatka: w misce, wymieszać frisee, korzeń selera, microgreens, migdały i jabłka. Wrzuć winegret. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Seler
Kiełki
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Migdały
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Curly Endive
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
3
Podawać: homara zanurzyć w ciepłym fondue beurre i pozostawić na 2 minuty, z dala od ognia, wystarczająco długo, aby ogrzać homara i zakończyć gotowanie. Połóż łyżkę sosu z masłem truflowym na dnie talerza, aby okrąg.
Składniki, których będziesz potrzebować
Homar
Masło
SOS
4
Połóż ciepłe ravioli na wierzchu. Doprawić solą, pieprzem i skropić oliwą z oliwek. Następnie Ustaw homara na ravioli, wyciągnął nieco z muszli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Homar
Ravioli
Pieprz
Sól
5
Dodać sałatkę na wierzchu, chowając go w niektórych skorupy homara.
Chablis i Chardonnay to moje ulubione homary. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Gilbert Picq Chablis z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.