Homar gotowany z masłem, ravioli Muscade de Provence, sos z masłem truflowym

Homar gotowany z masłem, ravioli Muscade de Provence, sos z masłem truflowym
Masło gotowane Homar, Muscade de Provence Ravioli, SOS maślany truflowy to przepis śródziemnomorski, który służy 6. Na 65,47 zł / porcja, ten przepis okładki 77% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 154g tłuszczu, oraz w sumie 2140 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 23 minuty. 9 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Sprawdza się jako danie główne. Mieszanka cebuli, kopru włoskiego, nasion anyżu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Homar gotowany z masłem, ravioli Muscade de Provence, sos z masłem truflowym, Ravioli z homara z brązowym masłem w sosie pomidorowym, oraz Masło kokosowe gotowany homar z sosem ananasowo-zielonym Curry.

Instrukcje

1
Aby Homar: przygotuj dużą miskę wypełnioną lodem. Napełnij bardzo duży garnek o szerokim dnie wodą i dodaj ocet, marchew, cebulę, seler, nasiona anyżu, nasiona kopru włoskiego, nasiona kolendry, liść laurowy i cayenne. Doprowadzić do wrzenia, zanurzyć homary (gotować po kolei, jeśli nie wszystkie pasują) w garnku i gotować przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
AnyżAnyż
Liście LauroweLiście Laurowe
HomarHomar
MarchewMarchew
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
OcetOcet
SelerSeler
CebulaCebula
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
GarnekGarnek
2
Wyjmij homary i natychmiast umieść w łaźni lodowej, aby zatrzymać dalsze gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
LódLód
3
Połóż homara na ręczniku; odciągnij nogi i odstaw kostki.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
4
Usuń cienką część pazurów i kość wewnątrz mięsa pazurów, skręcając i wyciągając go.
Składniki, których będziesz potrzebować
KościKości
MięsoMięso
5
Połóż pazur płasko na ręczniku, przykryj i delikatnie uderz szerokim młotkiem lub piętą noża. Użyj palców, aby delikatnie przepchnąć mięso przez duży otwór na drugim końcu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
6
Ułóż mięso ogona płasko i użyj nożyc, aby przeciąć na pół wzdłuż przez środek.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
7
Usunąć żyłę biegnącą przez wnętrze ogona, ale pozostawić mięso wewnątrz ogona.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
8
W przypadku kostek odetnij górne połączenie każdej kostki i użyj nożyczek, aby odciąć skorupę wzdłuż gładkiej zewnętrznej krawędzi kostki. Użyj palca, aby otworzyć skorupę i usunąć mięso. Zarezerwować mięso na ręczniku papierowym, przykryć i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
9
Dla ciała odciągnij i wyrzuć worek za głową. Zachowaj ciemnozieloną sarnę na sos, a ciało i nogi na wywar, jeśli chcesz. Odrzuć tomalley i płuca.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
StadoStado
1
Rozgrzać oliwę w rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj szalotki i gotować, aż półprzezroczyste, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
3
Dodaj nasiona anyżu, nasiona kopru włoskiego, anyż Gwiaździsty, cayenne, i kolendra, i saute przez kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
AnyżAnyż
Anyż GwiaździstyAnyż Gwiaździsty
KolendraKolendra
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
4
Dodaj wino; doprowadzić do wrzenia na 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
5
Stopniowo dodawać kawałki masła i konsekwentnie ubijać, aby uzyskać i emulgować fondue beurre. Odcedzić szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Dodać estragon. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
EstragonEstragon
7
Aby zrobić ravioli muscade de Provence: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Dynię podzielić i usunąć nasiona. Ułóż kawałki na stojaku do pieczenia w patelni do pieczenia. Kawałki masła Dab na poszczególnych kawałkach dyni.
Składniki, których będziesz potrzebować
DyniaDynia
MasłoMasło
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
Skropić miód na kawałki, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową, a na jednej z połówek dyni ułożyć laskę cynamonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
DyniaDynia
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
MiódMiód
SólSól
10
Wlać wodę do patelni i przykryć folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
11
Piec, aż dynia będzie bardzo miękka, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
DyniaDynia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Ostudzić na patelni, zastrzegając płyn na patelni. Zeskrobać mięso ze skórki; wyrzucić skórkę i laskę cynamonu. Wymieszać dynię z pozostałą cieczą na patelni, odcedzić i przechowywać w lodówce aż do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
DyniaDynia
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Ułożyć owijkę wonton, posmarować ubitym jajkiem i umieścić 1 łyżeczkę nadzienia muscade de Provence na środku owijki. Przykryć drugą owijką i przycisnąć krawędzie wokół wypełnienia, upewniając się, że wszystkie pęcherzyki powietrza od środka w kierunku zewnętrznych krawędzi. Naciśnij krawędzie, aby uszczelnić. Użyj noża, aby ukształtować ravioli lub przyciąć krawędzie do żądanego od. Pył z mąki, aby zapobiec sklejaniu, i schłodzić, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
14
Aby gotować, blanszować ravioli we wrzącej wodzie przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
WodaWoda
1
Wymieszaj 1 1/2 szklanki fondue beurre z bulionem truflowym i cielęcym, jeśli używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion CielęcyBulion Cielęcy
2
Aby sałatka: w misce, wymieszać frisee, korzeń selera, microgreens, migdały i jabłka. Wrzuć winegret. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SelerSeler
KiełkiKiełki
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
MigdałyMigdały
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Curly EndiveCurly Endive
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Podawać: homara zanurzyć w ciepłym fondue beurre i pozostawić na 2 minuty, z dala od ognia, wystarczająco długo, aby ogrzać homara i zakończyć gotowanie. Połóż łyżkę sosu z masłem truflowym na dnie talerza, aby okrąg.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
MasłoMasło
SOSSOS
4
Połóż ciepłe ravioli na wierzchu. Doprawić solą, pieprzem i skropić oliwą z oliwek. Następnie Ustaw homara na ravioli, wyciągnął nieco z muszli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
HomarHomar
RavioliRavioli
PieprzPieprz
SólSól
5
Dodać sałatkę na wierzchu, chowając go w niektórych skorupy homara.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar

Składniki

22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzupokrojony migdał, tostypokrojony migdał, tosty1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreonasiona anyżunasiona anyżu22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzujabłka juliennedjabłka julienned1ignam, obrany i pokrojony w grube klinyignam, obrany i pokrojony w grube kliny1Batoniki toffi Heathświeżo zmielony czarny pieprz, więcej do smakuświeżo zmielony czarny pieprz, więcej do smaku907opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgemasło pokrojone na kawałkimasło pokrojone na kawałki1marchewka obrana i pokrojona w kostkęmarchewka obrana i pokrojona w kostkę1pęczkiseler, umyty i pokrojonyseler, umyty i pokrojony591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekorzeń selerakorzeń selera4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewoda lub kurczakwoda lub kurczak3calePapier ryżowyPapier ryżowy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokolendra Siewnakolendra Siewna11 łyżka suszonego oreganonasiona kolendrynasiona kolendry2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino1jajko, pobitejajko, pobite1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokoper włoskikoper włoski2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefriseefrisee1szczyptaSzczypta mielonego pieprzu cayenneSzczypta mielonego pieprzu cayenne1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreooliwa z oliwek plus 3 do 4 łyżek stołowycholiwa z oliwek plus 3 do 4 łyżek stołowych1kilogramymuscade de Provencemuscade de Provence2Batoniki toffi Heath1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami2kilogramyżywe homary, w miarę możliwości samicażywe homary, w miarę możliwości samica591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemicrogreensmicrogreens1Batoniki toffi Heathświeżo Starta gałka muszkatołowaświeżo Starta gałka muszkatołowa2Batoniki toffi Heath1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1cebula, obrana i poćwiartowanacebula, obrana i poćwiartowana1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1Batoniki toffi Heathsól, więcej do smakusól, więcej do smaku6krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz2Batoniki toffi Heathszalotka mielonaszalotka mielona1bunchświeże gałązki estragonuświeże gałązki estragonu14opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgetrufle zimowe, julienned lub mielonetrufle zimowe, julienned lub mielone42 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumasło niesolonemasło niesolone2Batoniki toffi Heathzredukowany bulion cielęcy, opcjonalniezredukowany bulion cielęcy, opcjonalnie1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreovinaigrette z octem banyulsvinaigrette z octem banyuls2anyż Gwiaździstyanyż Gwiaździsty1pakietwonton wrapperswonton wrappers

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Chablis i Chardonnay to moje ulubione homary. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Gilbert Picq Chablis z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Gilbert Picq Chablis
Gilbert Picq Chablis
Zwykle pochodzi z 12 paczek i jest niezmiennie pełen flinty Seashell esencji, co czyni go kwintesencją Chablis.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 23 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia96
Magazyn