Homar Bisque
Homar Bisque wymaga ok. 2 godziny i 20 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.91 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 29g białka, 103g tłuszczu, oraz w sumie 1306 kalorii. Sprawdza się jako danie główne. 6 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Udaj się do sklepu i odbierz brie, mąkę, homary i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 69%. Spróbuj Homar na parze z sosem ziołowym i Bisque homara, Homar Bisque, oraz Homar Bisque dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyślij homary, wbijając ostry nóż bezpośrednio za głowę.
Pokroić homara na pół wzdłuż; upewnij się, aby zebrać soki, które zabraknie.
Usuń pazury i kawałki ogona i odstaw na bok.
Usunąć worek głowy i wątrobę i wyrzucić je; pokroić ciało na kawałki. Alternatywnie możesz to zrobić ze sprzedawcą ryb.
Rozgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek w dużym garnku na średnim ogniu i roztopić w nim 3 łyżki masła.
Dodać pokrojone ciała homara i głowy i ich soki, pory, 1 cebula, seler, marchew, 1/2 tymianek, 1/2 skórki pomarańczowej i pasty pomidorowej. Gotować, aż skorupki są czerwone i warzywa są miękkie, o 10 do 15 protokół.
Zdjąć garnek z ognia i ostrożnie wlać 1/4 szklanki koniaku. Zapal koniak długim zapałką kuchenną i pozwól, aby Alkohol się spalił. Powrót do ognia, posypać mąką, wymieszać i gotować przez kolejne 2 minuty.
Dodaj wodę do pokrycia i wymieszać wszystkie rumiane kawałki na dnie garnka drewnianą łyżką.
Dodać śmietanę i doprowadzić do wrzenia. Natychmiast zmniejszyć ogień i delikatnie gotować na wolnym ogniu, aż zupa jest zmniejszona i zagęszczony, o 30 do 45 protokół. Przecedzić do czystego garnka i w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem; ogrzać.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek i 2 łyżki masła w patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Dodaj pozostałą cebulę, tymianek, liść laurowy i skórkę pomarańczową wraz z pieprzem i niech ta mieszanka gotować przez około 5 protokół.
Dodaj pazury homara i ogony; wrzucić do herbu z tłuszczu i smaków.
Zdjąć patelnię z ognia i ostrożnie wlać pozostałą 1/4 szklanki koniaku. Zapal koniak długim zapałką kuchenną i pozwól, aby Alkohol się spalił.
Włóż patelnię do piekarnika i piecz, aż kawałki homara są gotowane przez, o 15 protokół.
Usunąć kawałki homara i odstawić. Gdy są wystarczająco chłodne, aby je obsłużyć, usuń mięso homara ze pazurów i ogonów. Mięso kroimy grubo i dodajemy do odcedzonej biszkopty.
Aby służyć, kadzi bisque do rozgrzanych zupy miski. Top z grillowanym Brie i pomidorem, w razie potrzeby.
Pomidory koktajlowe wyłożyć na blachę, skropić oliwą, doprawić solą i pieprzem. Piecz je, aż pękną; odłóż je na bok.
Masło chleb z obu stron i góry każdy z kilku kromek brie. Dusić, aż ser jest bulgotanie i lekko rumiane. Na wierzch pomidory.