Holenderski-Piec Brzoskwiniowy
Przepis holenderski - piec brzoskwiniowy Cobbler jest gotowy w około 30 minut i zdecydowanie jest super Wegetariańskie opcja dla miłośników Południowej żywności. Ten deser ma 297 kalorii, 4G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje 97 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka masła, cynamonu, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 20%, co nie jest takie super. Podobne przepisy to Holenderski Piec Bruk Brzoskwiniowy, Holenderski Piec Bruk Brzoskwiniowy, oraz Holenderski-Piec Brzoskwiniowy.
Instrukcje
Przygotować ogień zgodnie z instrukcją poniżej.
Wymieszać brzoskwinie, cynamon i 1/2 szklanki cukru w 4-do 6-qt. żeliwny piec holenderski camp.
Wymieszaj mieszankę naleśników, masło, jajko, pozostałe 1/4 szklanki cukru i 1/4 szklanki wody w średniej misce, aby uzyskać grube i masywne ciasto. Upuść 4 równomiernie rozmieszczone czubate łyżki na brzoskwiniach. Kryć się.
Ułóż węgle do gotowania na gorąco na górze i na dole i gotuj, sprawdzając co 10 minut, aż ciasto będzie dmuchane, twarde i zacznie brązowieć, od 20 do 25 minut.
Porcje podawać z bitą śmietaną.
Jak korzystać z holenderskiego piekarnika
Przygotować ogień. Jeśli rozpala się ognisko, przesuń duże kawałki wciąż palącego się drewna na bok i wyrównaj gorące węgle, aby dopasować je do rozmiaru holenderskiego pieca. Jeśli pole namiotowe nie pozwala na pożary drewna, Spal 50 brykietów węgla drzewnego, aż będą w większości szare, 10 do 15 minut i rozłóż na równą warstwę wielkości holenderskiego pieca.
Ustaw piekarnik. W przypadku wielu przepisów wystarczy ustawić holenderski piekarnik na gorących węglach ("dolne gotowanie na gorąco"). Ale są chwile, kiedy musisz podgrzać zarówno górną, jak i dolną część piekarnika. Wystarczy zeskrobać około połowy węgli na bok, a resztę ułożyć w okręgu wielkości zewnętrznej krawędzi piekarnika holenderskiego. Ustaw piekarnik na górze koła węgli, a następnie ułóż resztę węgli na wierzchu pokrywy.
Zacznij gotować. Od czasu do czasu podnieś pokrywę piekarnika holenderskiego, aby sprawdzić Jedzenie i temperaturę. Aby zmniejszyć ciepło, zeskrobać trochę paliwa. Aby zwiększyć ciepło lub gotować dłużej niż 45 minut, co 30 minut dodawaj 6 do 10 nowych brykietów lub więcej żaru (z tego wciąż palącego się drewna, które przeniosłeś na bok paleniska).
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Southern świetnie komponuje się z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Jedno wino, którego można spróbować to Gunderloch Estate Riesling Dry. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Gunderloch Estate Riesling Dry]()
Gunderloch Estate Riesling Dry