Hiszpańska Tortilla ziemniaczano-szpinakowa z sosem z czerwonej papryki
Hiszpańska Tortilla ziemniaczano-szpinakowa z sosem z czerwonej papryki może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,05 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 238 kalorii. Sprawdza się jako dość tania przystawka. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 28 minut. Udaj się do sklepu i odbierz liście szpinaku, pieprz, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczona hiszpańska Tortilla z ziemniakami, papryką, cebulą, jarmużem, pomidorem i fetą, Hiszpańska Tortilla (Hiszpański Omlet Ziemniaczany), oraz Hiszpańska Tortilla Z Papryką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery do wysokiej.
Połączyć paprykę, migdały, 1 łyżka oleju,1/4 łyżeczki soli, czerwony pieprz, i czosnek w robocie kuchennym; impuls do gładkiej. Odstawić.
Połączyć ziemniaki i 1 szklanka wody na patelni na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować 4 minuty lub aż ziemniaki są po prostu miękkie.
Połącz pół na pół, pozostałe 1/2 łyżeczki soli, czarny pieprz, jajka i białka w średniej misce, dobrze mieszając trzepaczką.
Rozgrzej 10-calową patelnię żaroodporną na średnim ogniu.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju do patelni; zawirować do herbu.
Dodaj ziemniaki na patelnię; smażyć 4 protokół lub aż rumiane.
Dodaj szpinak; smażyć przez 1 minutę lub aż szpinak zwiędnie. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich.
Dodać mieszaninę jaj na patelni; przykryć i gotować przez 4 protokół, delikatnie potrząsając patelni od czasu do czasu. Tortilla Broil 4 minut lub do góry jest lekko rumiane i środek jest ustawiony. Lekko ostudzić; podawać z sosem z czerwonej papryki.