Hiszpańska Tortilla z brokułami, Chorizo i cebulą

Hiszpańska Tortilla z brokułami, Chorizo i cebulą może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 469 kalorii, 16G białka, oraz 42g tłuszczu na porcję. Na $1.2 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jeśli masz oliwę z oliwek, koszerną sól i pieprz, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczona hiszpańska Tortilla z ziemniakami, papryką, cebulą, jarmużem, pomidorem i fetą, Habas Con Chorizo (Hiszpańskie Chorizo Z Bobem), oraz Hiszpańska Tortilla (Hiszpański Omlet Ziemniaczany).
Instrukcje
W dużej misce ubijamy jajka z 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu. Odstawić.
Podgrzać połowę oliwy z oliwek w 10-calowej patelni nieprzywierającej lub żeliwnej na dużym ogniu, aż do gotowania na wolnym ogniu.
Dodać brokuły i gotować bez ruchu, aż dobrze zwęglone z jednej strony, o 2 protokół. Zmniejszyć ogień do średniej i nadal gotować, mieszając od czasu do czasu, aż brokuły są bardzo miękkie, o 5 minut dłużej.
Dodać cebulę i chorizo, doprawić do smaku solą i pieprzem, zmniejszyć ogień do średniej, i nadal gotować, często mieszając, aż cebula i brokuły są całkowicie zmiękną, o 5 minut dłużej.
Dodać mieszankę brokułów / cebuli do miski z jajkami i natychmiast wymieszać, aby połączyć. Powrót patelni do ciepła i dodać pozostałe 1/4 szklanki oliwy z oliwek.
Podgrzewaj, aż się połysk.
Dodać mieszaninę jaj i gotować, mieszając delikatnie drewnianą łyżką lub gumową szpatułką, aż jajka będą około 1/3 zestawu, około 1 minuty. Kontynuuj gotować, delikatnie obracając patelnię, aż jajka zostaną ustawione około 2/3 drogi, a podstawa tortilli jest głęboka złotobrązowa, około 5 minut dłużej.
Umieść duży talerz na patelni i za pomocą obu rąk i dwóch ręczników kuchennych, odwrócić patelnię i talerz Tak, że tortilla odwraca się na talerzu z gotowanej stronie do góry. Ostrożnie przesuń z powrotem na patelnię. Kontynuuj gotować, delikatnie wirując patelnię, aż tortilla będzie złotobrązowa z drugiej strony, o 4 minuty dłużej. Aby uzyskać idealny kształt, odwróć się na talerz i przesuń z powrotem do patelni 4 do 5 więcej razy.
Przełożyć na deskę do krojenia i odstawić na co najmniej 5 minut i do 3 godzin przed krojeniem i podawaniem z allioli.