Hiszpańska Tortilla
Hiszpańska Tortilla może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 323 kalorie, 12g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 45 minut. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać jajka, pieprz, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Hiszpańska Tortilla (Hiszpański Omlet Ziemniaczany), Tortilla De Patata (Hiszpańska Tortilla), oraz Tortilla Hiszpańska (Tortillan Espanola) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać oliwę z oliwek do 10-do 12-calowej nieprzywierającej patelni żaroodpornej na średnim ogniu; gdy jest gorąca, dodaj cebulę i często mieszaj, aż kuleją, około 5 minut.
Dodać ziemniaki, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu; wymieszać do okrycia.
Dodaj 1/3 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do medium, przykryć, i gotować, aż ziemniaki będą miękkie po przekłuciu, o 10 protokół. Jeśli jakakolwiek ciecz pozostaje w patelni, gotuj, odkryte, aż odparuje, 1 do 2 minut.
W międzyczasie, w dużej misce, ubić jajka z 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu do mieszania.
Dodać mieszaninę ziemniaków i delikatnie wymieszać.
Nieumytą patelnię umieścić na średnim ogniu; gdy jest gorąca, wlać masę jajeczną. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj, aż jajka zaczną się ustawiać, a dno lekko rumiane, 5 do 8 minut.
Przenieś patelnię do piekarnika i Tortilla broil około 6 cali od ciepła, aż do góry jest ustawiony, 3 do 5 protokół. Uruchom szpatułkę między tortillą a patelnią, aby poluzować; Odwróć tortillę na talerz.
Pokroić w kliny i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.