Hiszpańska Jagnięcina i kuskus
Hiszpańska Jagnięcina i kuskus może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 61g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 540 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.7 za porcję. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz mielony kminek, oliwki, kuskus i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Hiszpańskie Szaszłyki Z Krewetkami I Chorizo Ze Specjalnym Kuskusem, Hiszpańskie Kotlety Jagnięce, oraz Hiszpańskie Jagnięce Golonki Jerez dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spray 12-calowa patelnia nonstick z natryskiem do gotowania; podgrzać na średnim ogniu. Ugotować jagnięcinę na patelni, obracając raz, aż zbrązowieje z obu stron.
Wymieszać paprykę, sos chili, pomidory, kminek, majeranek, czosnek w proszku i sól; zmniejszyć ogień do średnio-niskiej. Przykryć i gotować na wolnym ogniu około 10 minut lub aż jagnięcina będzie jasnoróżowa w środku.
Oliwki wymieszać, posypać natką pietruszki.
Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache
Tempranillo, Albarino i Grenache są doskonałym wyborem dla hiszpańskiego. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Możesz spróbować Flaco Tempranillo. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 8 dolarów za butelkę.
Flaco Tempranillo
Produkowany z ekologicznych, suchych winnic. Flaco pokazuje złożoność dwukrotnie wyższą cenę. Winorośle te są utrzymywane w zróżnicowanym mikroklimacie, co pozwala na większą konsystencję dojrzałości rok po roku. Świeży, czysty charakter tego wina sprawia, że jest to niezwykle wszechstronne wino do łączenia z jedzeniem. To wino dobrze pasuje do białych mięs, takich jak wieprzowina i kurczak oraz łuszczących się ryb, takich jak morszczuk, dorsz lub flądra. To ma owoce i kwasowość, aby dopasować się do czerwonych mięs, jak również.