Herdez ® Enchiladas z indyka i cukinii z sosem Tomatillo Verde

Herdez ® Enchiladas z indyka i cukinii z sosem Tomatillo Verde
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu meksykańskich przepisów, więc spróbuj Enchiladas z indyka i cukinii HERDEZ® z sosem Tomatillo Verde. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 425 kalorii, 24g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na $1.95 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Udaj się do sklepu i podnieś tortille z mąki, cebulę, cukinię i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%, co jest solidne. Podobne przepisy to Enchiladas z indyka i cukinii z sosem Tomatillo Verde, Salsa Verde-zielony sos Tomatillo do Enchiladas, oraz Enchiladas Z Indyka Z Kremowym Sosem Tomatillo.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Spray 9x13x2-calowe danie zapiekanki z gotowania sprayu. Weź 1 szklankę sosu do gotowania i równomiernie rozprowadzić na dnie naczynia. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem KlinówPomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Do napełniania enchilada: w dużej patelni nieprzywierającej spryskane sprayem do gotowania, saute 1 szklanka pokrojonej w kostkę cebuli i czosnku, aż cebula będzie przezroczysta, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem KlinówPomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodać w mielonym indyka i gotować, aż rumiane. Następnie dodaj mielony kminek, sól, posiekane zielone chili, cayenne (jeśli używasz), sól, cukinię i 1/4 szklanki sosu do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
Indyk MielonyIndyk Mielony
Kminek MielonyKminek Mielony
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Dobrze wymieszać i zdjąć ciepło.
5
Aby zebrać enchiladas: weź jedną mąkę tortilla i, w środku, umieścić około 1/3 do 1/2 szklanki mieszaniny Indyk-cukinia w środku w pasie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tortilla Z MąkiTortilla Z Mąki
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6
Ułożyć 2 łyżki sera Monterey Jack na mieszance z indyka i zwinąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Monterey JackSer Monterey Jack
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
7
Umieścić w przygotowanym naczyniu żaroodpornym z boku szwu w dół. Powtórz z pozostałymi tortillami, umieszczając je obok siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(polecane: Velveeta)(polecane: Velveeta)
8
Wlać drugi słoik sosu do gotowania na górze enchiladas, pokrywając je równomiernie sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
9
Posypać pozostałym serem. Przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
10
Piec przez 30 do 35 minut w nagrzanym piekarniku, lub aż sos jest bąbelkowy i enchiladas są rozgrzane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
11
Dekoruj posiekaną cebulą, kolendrą i kwaśną śmietaną, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 39 dolarów za butelkę.
Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir
Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir
Aromaty czarnej herbaty i kardamonu są warstwowe przez nuty borówki i jeżyny. Świeże smaki ze skórki żurawiny, śliwki i pomarańczy zapewniają żywe nuty pikantne z nutą minerału i kardamonu. Jest to bogaty i treściwy Pinot Noir o zrównoważonej kwasowości i drobno teksturowanym wykończeniu. 
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Magazyn