Herdez ® Enchiladas z indyka i cukinii z sosem Tomatillo Verde
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu meksykańskich przepisów, więc spróbuj Enchiladas z indyka i cukinii HERDEZ® z sosem Tomatillo Verde. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 425 kalorii, 24g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na $1.95 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Udaj się do sklepu i podnieś tortille z mąki, cebulę, cukinię i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%, co jest solidne. Podobne przepisy to Enchiladas z indyka i cukinii z sosem Tomatillo Verde, Salsa Verde-zielony sos Tomatillo do Enchiladas, oraz Enchiladas Z Indyka Z Kremowym Sosem Tomatillo.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Spray 9x13x2-calowe danie zapiekanki z gotowania sprayu. Weź 1 szklankę sosu do gotowania i równomiernie rozprowadzić na dnie naczynia. Odstawić.
Do napełniania enchilada: w dużej patelni nieprzywierającej spryskane sprayem do gotowania, saute 1 szklanka pokrojonej w kostkę cebuli i czosnku, aż cebula będzie przezroczysta, o 5 protokół.
Dodać w mielonym indyka i gotować, aż rumiane. Następnie dodaj mielony kminek, sól, posiekane zielone chili, cayenne (jeśli używasz), sól, cukinię i 1/4 szklanki sosu do gotowania.
Dobrze wymieszać i zdjąć ciepło.
Aby zebrać enchiladas: weź jedną mąkę tortilla i, w środku, umieścić około 1/3 do 1/2 szklanki mieszaniny Indyk-cukinia w środku w pasie.
Ułożyć 2 łyżki sera Monterey Jack na mieszance z indyka i zwinąć.
Umieścić w przygotowanym naczyniu żaroodpornym z boku szwu w dół. Powtórz z pozostałymi tortillami, umieszczając je obok siebie.
Wlać drugi słoik sosu do gotowania na górze enchiladas, pokrywając je równomiernie sosem.
Posypać pozostałym serem. Przykryć folią.
Piec przez 30 do 35 minut w nagrzanym piekarniku, lub aż sos jest bąbelkowy i enchiladas są rozgrzane przez.
Dekoruj posiekaną cebulą, kolendrą i kwaśną śmietaną, w razie potrzeby.