Herbed Potato Soufflé
Need a danie główne bezglutenowe i przyjazne fodmap? Herbed suflet ziemniaczany może być spektakularny przepis spróbować. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 404 kalorie, 22g białka, oraz 25 g tłuszczu. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ser gruyère, oregano, pół na pół i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Herbed Potato Souffle, Herbed Ricotta Souffle, oraz Herbed Bakłażan (Bakłażan) Suflet dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło i mąka 2-quart suflet danie. W średnim rondlu przykryć ziemniaki zimną wodą i doprowadzić do wrzenia. Dusić do miękkości, o 20 protokół.
Odcedzić ziemniaki i odstawić do rondla. Wstrząsnąć patelnię na dużym ogniu, aby wysuszyć ziemniaki, o 1 minutę.
Dodać 2 łyżki masła i rozgnieść ziemniaki. Wymieszać pół na pół i pozwolić ziemniakom lekko ostygnąć. Wymieszać z serem i ziołami, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać 5 żółtek.
Przenieść mieszaninę ziemniaków do dużej miski.
W innej dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubić 7 białek do spienienia.
Dodać krem z kamienia nazębnego i ubijać, aż uformują się sztywne szczyty. Jedną trzecią ubitych białek wymieszać z mieszaniną ziemniaków. Używając gumowej szpatułki, złóż pozostałe białka, aż nie pozostaną żadne smugi bieli. Zeskrobać mieszaninę do przygotowanego Suflera i piec w dolnej trzeciej części piekarnika przez około 45 minut, aż suflet będzie nadmuchany i bogato rumiany.