Herbed Chicken Marsala
Herbed Chicken Marsala może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 29g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 306 kalorii. Na $2.49 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz suszone pomidory, mąkę, rozmaryn i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać suszone pomidory, można śledzić to danie główne z Pink Peony Popcorn Balls jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Buitoni Chicken Marsala Ravioli z sosem pieczarkowym Marsala Cream, Kurczak Marsala, oraz Kurczak Marsala dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kotlety z kurczaka między 2 kawałkami folii i Funt młotkiem do mięsa (lub płaskiej stronie noża szefa kuchni) do około 1/3 cala grubości.
Posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Mąkę wyłożyć na średni talerz.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. W mące zagrzebać kurczaka, aby w pełni pokryć, wytrząsając nadmiar.
Dodać kurczaka na patelni i smażyć, aż w pełni gotowane i złoty kolor, o 4 protokół na stronie.
Przenieść na talerz i namiot z folią, aby utrzymać ciepło.
Dodaj 1/2 szklanki bulionu, suszone na słońcu pomidory i rozmaryn do wszelkich pozostałych kapiących na patelni i gotować, często mieszając, przez 1 minutę, aby pulchne pomidory.
Dodać grzyby, 1/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu i gotować, aż grzyby będą miękkie, o 5 protokół.
Dodaj marsala i doprowadzić do wrzenia.
Dodać pozostałe 1/4 bulionu szklanki i masło i gotować na wolnym ogniu, aż masło jest całkowicie stopiony, o 30 sekund.
Łyżkę mieszanki grzybowej i sos na kurczaka, posypać natką pietruszki i podawać.