Herbatniki z drzewa pomarańczowego i kardamonowego
Orange & cardamom Tree biscuits to przystawka, która serwuje 25. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 96 kalorii. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Mieszanka ryb wstążka, mąka, masło i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 23 osoby uznały ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 6%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Miód" Kora Drzewa " Herbatniki, Śnieżna sowa ciasteczka choinkowe, oraz Odważne wyzwanie piekarzy: wanilia Bean & Blood Orange Panna Cotta z pomarańczowym sosem z ziela angielskiego i karmelem z pomarańczy kardamon orzechowy gorzka czekolada Florentyny (bezglutenowe).
Instrukcje
Pokrój strąki kardamonu i wrzuć nasiona do moździerza, a następnie zmiel na proszek z tłuczkiem. Przełóż mąkę, mąkę ryżową i kardamon w proszku do robota kuchennego. Masło pokroić na małe kawałki i dodać do robota kuchennego z skórką pomarańczową. Pulse do delikatnej tekstury bułki tartej.
Dodać cukier puder i krótko wymieszać, następnie dodać żółtko i 1-2 łyżeczki zimnej wody i ułożyć twarde ciasto. Owinąć w folię spożywczą i schłodzić przez 15 minut.
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Linia 2 blachy do pieczenia z pergaminem do pieczenia.
Rozwałkować połowę ciasta na raz i stemplować 8 cm rund lub kwadratów i przenieść do blach do pieczenia. Zbierz ozdoby i rozwałkuj ponownie, aby uzyskać więcej herbatników. Użyj drążka koktajlowego, aby zrobić dziurę w każdym ciastku do powieszenia na drzewie. Wciśnij świąteczny stempel gumowy na powierzchnię każdego ciastka. Schłodzić przez 30 minut.
Piec przez 8-10 minut, aż tylko złoty i chrupiące.
Przełożyć do stelaża z drutu i pozostawić do ostygnięcia.Każde ciastko obficie odkurz cukrem pudrem, a następnie zetrzyj nadmiar z powierzchni, pozostawiając biały odcisk na każdym ciastku. Związać z ładną wstążką lub sznurkiem i powiesić na drzewie.