Hamburgery z indyka Teriyaki i domowy sos BBQ

Hamburgery z indyka Teriyaki i domowy sos BBQ
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc spróbuj hamburgerów z indyka Teriyaki i domowego sosu BBQ. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 356 kalorii, 33g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 3,02 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jest to dość drogie przepis dla fanów japońskiej kuchni. 31 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz zmielony imbir, olej canolan, miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest super. Spróbuj Hamburgery z indyka Spanakopita z łatwym domowym sosem Tzatziki, Domowy wegański sos BBQ, oraz Hamburgery Z Indyka Teriyaki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do burgerów z indyka
Składniki, których będziesz potrzebować
Koszerne Pikle, Do PodaniaKoszerne Pikle, Do Podania
2
Rozgrzać olej w małej patelni saute.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę do miękkości, około 3-5 minut, na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
4
Zdjąć z ognia. W średniej misce połącz cebulę, sos sojowy, pieprz, imbir i konfitury morelowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Konfitury MoreloweKonfitury Morelowe
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Dodaj mielonego indyka, pracując rękami, aby równomiernie rozprowadzić składniki.Podzielić na sześć 1/4 funta. paszteciki. Odstawić, aż będzie gotowy do grillowania.Grilluj na średnim ogniu, 3-5 minut na stronę-lub do ugotowania. Jednocześnie grilluj pokrojone w plastry świeżego ananasa i cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Indyk MielonyIndyk Mielony
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Podawaj na domowych bułkach hamburgerowych z pełnoziarnistą Brioche z grillowanym ananasem, grillowaną cebulą, świeżym szpinakiem lub sałatą i sosem BBQ Teriyaki.Do miodowego sosu Teriyaki BBQ
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka HamburgerowaBułka Hamburgerowa
Podwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną KostkęPodwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną Kostkę
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
BriocheBrioche
Ostry Cheddar, Pokrojony W KostkęOstry Cheddar, Pokrojony W Kostkę
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
PszenicaPszenica
7
Na średniej patelni z sosem podgrzać olej rzepakowy na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
8
Dodaj cebulę i smażyć przez 3-5 minut, do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
9
Dodać czosnek i imbir i saute przez dodatkową minutę, aż pachnące. Wymieszać z pieprzem, sosem sojowym, pastą pomidorową i miodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
10
Ubijać do dobrze wymieszanego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
11
Połącz sok ananasowy z wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Puszki (po 46 Uncji Każda) Niesłodzonego Soku Ananasowego2 Puszki (po 46 Uncji Każda) Niesłodzonego Soku Ananasowego
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
12
Ubić skrobię kukurydzianą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
13
Wlać tę mieszaninę do sosu BBQ, ubijając do połączenia. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 20-30 minut. Następnie puree mieszaninę w robocie kuchennym, aż będzie gładka. W razie potrzeby wymieszać nasiona sezamu i podawać. Przechowuje w lodówce przez około tydzień.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Podwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną KostkęPodwójnie Wędzony Boczek W Plastrach, Pokrojony W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo

Składniki

591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekonfitury morelowekonfitury morelowe6trochę posiekanej cukiniiTeriyaki sos BBQTeriyaki sos BBQ1warzywo (np. szpinak)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)6trochę posiekanej cukiniiDomowe Brioche Pełnoziarniste Bułki HamburgeroweDomowe Brioche Pełnoziarniste Bułki Hamburgerowe1porcja startego parmezanu8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego2warzywo (np. szpinak)8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreomrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy1inchświeży imbir, tarty na mikropłytceświeży imbir, tarty na mikropłytce2goździkiczosnek mielonyczosnek mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoimbir mielonyimbir mielony680papryka habaneroIndyk mielonyIndyk mielony5Spód: okruszki z herbatników graham1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1zostawićŚwieży szpinak lub sałataŚwieży szpinak lub sałata791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecebula pokrojona w kostkęcebula pokrojona w kostkę1małe1/2 cebuli, drobno pokrojonej w kostkę1/2 cebuli, drobno pokrojonej w kostkę6trochę posiekanej cukiniiGrillowana CebulaGrillowana Cebula1warzywo (np. szpinak)rzepa, obrana i pokrojona w plasterki o grubości 1/8 calarzepa, obrana i pokrojona w plasterki o grubości 1/8 cala6trochę posiekanej cukiniiGrillowany AnanasGrillowany Ananas791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwełyżki soku ananasowegołyżki soku ananasowego2Spód: okruszki z herbatników graham5 uncji posiekanej szczypiorku5 uncji posiekanej szczypiorku1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepieczeń z polędwicy wieprzowej, przyciętapieczeń z polędwicy wieprzowej, przycięta3Spód: okruszki z herbatników grahampieczeń z polędwicy wieprzowej, przyciętapieczeń z polędwicy wieprzowej, przycięta2warzywo (np. szpinak)1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu113papryka habaneroDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu3Spód: okruszki z herbatników graham1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia20
Magazyn