Hamburgery jagnięce z indyjskimi przyprawami i sosem jogurtowo-miętowym

Hamburgery jagnięce z indyjskimi przyprawami i sosem jogurtowo-miętowym
Hamburgery jagnięce z indyjskimi przyprawami i sosem jogurtowo-miętowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 342 kalorie, 22g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 2,57 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz szczyptę gałki muszkatołowej, szalotki, czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mieloną kurkumę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Cytrynowe Nadziewane Wiśniami jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Marokańskie hamburgery jagnięce z sosem miętowo-jogurtowym, Hamburgery jagnięce z miętowym sosem jogurtowym, oraz Jesiotr przyprawiony po indyjsku z miętowym sosem jogurtowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować szlifierkę, umieść wał podający, ostrze i płytkę matrycy 1/4 cala w zamrażarce na 30 minut lub do momentu dobrze schłodzonego. Złóż szlifierkę tuż przed szlifowaniem.
2
Ułóż kawałki jagnięciny w jednej warstwie na patelni z galaretką, pozostawiając przestrzeń między każdym kawałkiem. Zamrażać 15 minut lub do momentu, gdy mięso będzie twarde, ale nie zamrożone.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalaretkaGalaretka
JagnięcinaJagnięcina
MięsoMięso
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Połączyć jagnięcinę i 1 łyżka oleju w dużej misce; wrzucić do połączenia. Przepuścić jagnięcinę przez maszynkę do mięsa całkowicie. Natychmiast przepuścić mięso przez młynek po raz drugi. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
MięsoMięso
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Młynek Do MięsaMłynek Do Mięsa
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Podgrzać pozostałą 1 łyżkę oleju w średniej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać cebulę i szalotki; gotować 15 minut lub aż cebula będzie złoty, często mieszając. Wymieszać w 1 1/2 łyżki czosnku, kminku i kolejnych 6 składników( przez gałkę muszkatołową); gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
CebulaCebula
KminekKminek
6
Zdjąć z ognia; schłodzić do temperatury pokojowej.
7
Połącz mieszaninę jagnięciny, mieszankę cebuli, 1 łyżkę mięty i 1/4 łyżeczki soli. Podzielić mieszaninę na 4 równe porcje, delikatnie kształtując każdy w 1/2-cala grubości patty. Wciśnij nikiel wielkości wcięcia w środku każdego patty. Przykryć i schłodzić, aż będzie gotowy do grillowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
JagnięcinaJagnięcina
MiętaMięta
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
8
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
9
Paprykę przeciąć na pół wzdłuż; wyrzucić nasiona i błony.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
NasionaNasiona
10
Połówki pieprzu, boki skóry do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; spłaszczyć ręką. Broil 9 minut lub do poczernienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
11
Umieścić w plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; uszczelnić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
12
Odstawić na 10 minut. Obierz i pokrój każdą porcję pieprzu na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
13
Rozgrzej grilla na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
14
Połącz pozostałe 1 1/2 łyżeczki czosnku, Pozostałe 1 łyżka mięty, jogurt, sok, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu w średniej misce. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
CzosnekCzosnek
JogurtJogurt
SokSok
MiętaMięta
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
15
Posypać paszteciki równomiernie pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pozostałą 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
SólSól
16
Umieść paszteciki na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania; grilluj 4 minuty lub aż pojawią się ślady grilla. Ostrożnie obrócić paszteciki; grill 3 minuty lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
17
Umieść 1 patty na dolnej połowie każdej bułki; na wierzchu każdej porcji z 2 łyżkami mieszanki jogurtu, 1/2 szklanki radicchio, 2 paski papryki i górną połowę bułki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Woda Plus 2 łyżki SoliWoda Plus 2 łyżki Soli
JogurtJogurt
RolkaRolka
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia64
Magazyn