Halibut z orzechami pekan w sosie śmietanowym Dijon
Halibut zapiekany z sosem śmietanowym Dijon to pescatarian przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 321 kalorii. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką mąkę, filety z halibuta, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Halibut z sezamem w sosie śmietanowym Poblano, Dijon i Herb Panko-chrupiący Halibut, oraz Polędwiczki wieprzowe Panko z sosem śmietanowym Dijon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, sól i pieprz połączyć w płytkiej misce.
Musztardę i jajka ubić w innej płytkiej misce.
Połącz pekan i bułkę tartą w trzeciej płytkiej misce.
Każdy filet halibuta zagrzebać w mieszaninie mąki, wytrząsając nadmiar. Halibut zanurzyć w mieszaninie jaj, aby pokryć; odcedzić nadmiar.
Umieścić halibuta w mieszaninie orzechów pekan, lekko naciskając, aby pokryć obie strony filetu.
Roztopić 2 łyżki masła na średnim ogniu.
Dodaj filety, partiami, i gotować 2 protokół z każdej strony lub do lekko rumiane, dodając dodatkowe masło w razie potrzeby. Ułóż filety na wyłożonej folią blasze do pieczenia.
Piec w 350 przez 10 minut lub do końca.
Podawać z sosem śmietanowym Dijon.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti]()
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku