Halibut z orzechami laskowymi z prażonymi szparagami

Need a danie główne bezglutenowe i pescatariańskie? Halibut z orzechami laskowymi z prażonymi szparagami może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 354 kalorie. Na 7,52 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać ząbki czosnku, pieczone ziemniaki, orzechy laskowe, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać kliny cytrynowe, można śledzić to danie główne z Baklava Rolowana jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. Z łyżeczką wynik 81% to danie jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Halibut z orzechami laskowymi z prażonymi szparagami, Estragon-pieczony Halibut z brązowym masłem orzechowym, oraz Pieczony Halibut & Szparagi Z Roztopionymi Porami.
Instrukcje
Rozgrzać masło i 1 łyżeczka oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Wierzch filetów rybnych posmarować białkiem jajka; posypać rybę równomiernie 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Wierzchy ryb okryć orzechami, delikatnie naciskając, aby przylegać.
Umieść połowę ryby, orzechy strona w dół, na patelni; gotować 3 protokół lub aż rumiane. Odwróć rybę; gotować 4 minuty lub do pożądanego stopnia doneness.
Połączyć pozostałe 1 łyżeczka oliwy z oliwek, czosnek, i szparagi na patelni galaretki rolki pokryte sprayem do gotowania; wrzucić do połączenia.
Posypać pozostałą 1/4 łyżeczki soli, pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu i tymianku.
Piec w 400 przez 8 minut lub do chrupkości-przetargu.
Podawać z rybą i cytryną.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Mark West Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.