Halibut w sosie słodko-kwaśnym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj halibuta z sosem słodko-kwaśnym. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 6,27 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 302 kalorie, 35g białka, oraz 12g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz ketchup, sos sojowy, filety halibuta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać orzechy włoskie można śledzić to danie główne z Ciasto pistacjowe z orzechami włoskimi jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 81%. Podobne przepisy to Halibut słodko-kwaśny, Halibut a la Vasco con Albuias en Salsa Verde (Halibut po baskijsku z białą fasolą i sosem ziołowym), oraz Słodko-kwaśny sos BBQ.
Instrukcje
Płaszcz Duży 13-x 9-calowe naczynie do pieczenia z gotowania sprayu.
Ułóż filety w naczyniu, bez tłoczenia.
Ketchup i kolejne 3 składniki połączyć w małym rondlu. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 minutę.
Zdjąć z ognia i wymieszać z orzechami włoskimi.
Łyżka sosu na halibuta; piec w 450 przez 12 minut lub aż gotowe.
Podawać z białym ryżem i gotowanymi na parze szparagami.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio]()
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.