Halibut smażony na patelni ze szczypiorkiem czosnkowym Spaetzle, homarem i fasolą Fava z dzikim grzybem Veloute
Halibut smażony na patelni ze szczypiorkiem czosnkowym Spaetzle, homarem i fasolą Fava z dzikim grzybem Veloute jest pescatarian przepis z 2 porcjami. To danie główne ma 2761 kalorii, 72g białka, oraz 239g tłuszczu na porcję. Na 11,05 zł za porcję, ten przepis okładki 62% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka halibuta filetowego, białka porów, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest solidne. Spróbuj Halibut smażony z dymką Walla Walla, fasolą Fava i Sh, Halibut na puree fasolowym z miętą, oraz Bulion grzybowy na brązowym maśle smażony Halibut dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wymieszaj mleko, mąkę, 5 całych jaj, gałkę muszkatołową, 1 łyżeczkę soli, świeżo zmielony pieprz i mielony czosnek, aż ciasto uformuje się. Odstawić na 30 minut. Na garnku z osoloną wrzącą wodą, ciasto przepuścić przez perforowaną patelnię lub ekspres do spaetzle. Gdy pierogi wypłyną, odcedzić z wody i umieścić je na tacy do temperatury pokojowej. Zwilżyć niewielką ilością oleju i przechowywać do 2 dni w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sos Pieprzowo-cytrynowy
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
Słonina Wieprzowa
2
W garnku umieścić 2 łyżki masła, 2 szalotki, 1 szklankę porów i 1 szklankę grzybów i gotować na średnim ogniu przez 15 minut. Następnie dodaj rybę i zmniejsz o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado Ryb
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
3
Dodaj 1-litr śmietany i zmniejsz o kolejne dwie trzecie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
4
Umieścić w blenderze, aż będzie gładka i przejść przez sitko. Wyregulować solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Będziesz potrzebował 2 patelnie do gotowania i mały garnek na sos. Na patelni na średnim ogniu dodaj olej i odczekaj 30 sekund na podgrzanie. Następnie umieść filet ryby z dala od Ciebie na patelni, aby cię nie pluskał. Podczas gotowania ryby, umieścić drugą patelnię na dużym ogniu, umieścić połowę masła i pozostawić do brązowego lekko. Po lekko brązowy dodać spatzle i pozostawić do gotowania na około 1 1/2 protokół. Na tym etapie dodać fasolę fava i homara; pozostawić do gotowania nie dłużej niż 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Fava
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
Słonina Wieprzowa
6
Twoje ryby powinny być prawie gotowane w tym punkcie z ładną złotą brązową skórką, odwróć i zakończ przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
7
Sosy umieścić na ciepłych talerzach z saute spatzle w środku i odsączone ryby na wierzchu.
Halibut można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 46 dolarów za butelkę.