Halibut smażony na patelni ze szczypiorkiem czosnkowym Spaetzle, homarem i fasolą Fava z dzikim grzybem Veloute

Halibut smażony na patelni ze szczypiorkiem czosnkowym Spaetzle, homarem i fasolą Fava z dzikim grzybem Veloute jest pescatarian przepis z 2 porcjami. To danie główne ma 2761 kalorii, 72g białka, oraz 239g tłuszczu na porcję. Na 11,05 zł za porcję, ten przepis okładki 62% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka halibuta filetowego, białka porów, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest solidne. Spróbuj Halibut smażony z dymką Walla Walla, fasolą Fava i Sh, Halibut na puree fasolowym z miętą, oraz Bulion grzybowy na brązowym maśle smażony Halibut dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj mleko, mąkę, 5 całych jaj, gałkę muszkatołową, 1 łyżeczkę soli, świeżo zmielony pieprz i mielony czosnek, aż ciasto uformuje się. Odstawić na 30 minut. Na garnku z osoloną wrzącą wodą, ciasto przepuścić przez perforowaną patelnię lub ekspres do spaetzle. Gdy pierogi wypłyną, odcedzić z wody i umieścić je na tacy do temperatury pokojowej. Zwilżyć niewielką ilością oleju i przechowywać do 2 dni w lodówce.
W garnku umieścić 2 łyżki masła, 2 szalotki, 1 szklankę porów i 1 szklankę grzybów i gotować na średnim ogniu przez 15 minut. Następnie dodaj rybę i zmniejsz o połowę.
Dodaj 1-litr śmietany i zmniejsz o kolejne dwie trzecie.
Umieścić w blenderze, aż będzie gładka i przejść przez sitko. Wyregulować solą i pieprzem.
Będziesz potrzebował 2 patelnie do gotowania i mały garnek na sos. Na patelni na średnim ogniu dodaj olej i odczekaj 30 sekund na podgrzanie. Następnie umieść filet ryby z dala od Ciebie na patelni, aby cię nie pluskał. Podczas gotowania ryby, umieścić drugą patelnię na dużym ogniu, umieścić połowę masła i pozostawić do brązowego lekko. Po lekko brązowy dodać spatzle i pozostawić do gotowania na około 1 1/2 protokół. Na tym etapie dodać fasolę fava i homara; pozostawić do gotowania nie dłużej niż 2 minuty.
Twoje ryby powinny być prawie gotowane w tym punkcie z ładną złotą brązową skórką, odwróć i zakończ przez 1 minutę.
Sosy umieścić na ciepłych talerzach z saute spatzle w środku i odsączone ryby na wierzchu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.