Halibut smażony z sosem Verde
Smażony Halibut z sosem Verde może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $7.24 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 419 kalorii, 33g białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz liście bazylii, liście mięty, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Nie Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Halibut a la Vasco con Albuias en Salsa Verde (Halibut po baskijsku z białą fasolą i sosem ziołowym), Halibut Smażony Z Sosem Cytrynowo-Kaparowym, oraz Halibut smażony na patelni z sosem cytrynowo-koperkowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 275 stopni. Oliwę z oliwek wmasować w rybę, doprawić solą i pieprzem. Smażyć na patelni z grilla lub żeliwnej patelni. (Kiedy po raz pierwszy dodajesz rybę, potrząśnij patelnią, aby upewnić się, że nie przykleja się. Następnie pozostaw go w spokoju na co najmniej dwie minuty, aby mógł się zapalić.) Odwrócić rybę i zakończyć w piekarniku na 10 minut, lub nieco dłużej na grubsze filety.
Aby zrobić sos: w robocie kuchennym pulsuj zioła z miąższem z prażonego czosnku, aż będą grubo posiekane. Uruchom ostrze dodając oliwę z oliwek, aż będzie konsystencja pesto. Doprawiamy i podajemy na gotowanej rybie.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio]()
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.