Halibut na puree fasolowym z miętą
Halibut na puree z fasoli Fava z miętą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 592 kalorie, 44g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Na $5.45 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka mięty, gruba sól koszerna, fasola fava w strąku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Fasola Fava z Creme Fraîche i miętą, Skwierczący Ser Halloumi Z Fasolą Fava I Miętą, oraz Skwierczący Ser Halloumi Z Fasolą Fava I Miętą.
Instrukcje
Gotować fasolę fava w dużym rondlu osolonej wody 2 minuty; odcedzić.
Przelej do dużej miski z lodowatą wodą. Coolbeans; obierz, jeśli używasz świeżej fasoli. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Wymieszaj 2 łyżeczki mięty, 1 łyżeczkę skórki, 3/4 łyżeczki grubej soli i 1 szczyptę czerwonej papryki w małej miseczce. Arrangefish na dużym obramowanym blasze do pieczenia. Mieszanka rubminta na całej ryby. Czy do przodu: może być 4 godziny do przodu. Kryj się i wyluzuj.
Podgrzać 2 łyżki oleju w dużym ciężkimkillet na średnim ogniu.
Posypać grubą solą, czarnym pieprzem i szczyptą czerwonego pieprzu. Gotować do ogrzania i miękkości, sporadycznie mieszając i dodając wodę o 1/4 garści, jeśli jest sucha, około 5 minut. Za pomocą masher ziemniaków, mashbeans do grubej puree, dodając wodę przez 1 / 4cupfuls jeśli suche. Doprawić solą i pepper.DO naprzód: może być wykonany 4 godziny do przodu.
Pozostawić w temperaturze pokojowej.
Pogłębiać ryby w mące, wytrząsając nadmiar.
Podgrzać 2 łyżki oleju w każdej z 2 ciężkichduże patelnie na średnim ogniu. Cookfish aż lekko rumiane i tylko nieprzezroczyste centrum, o 4 minut na stronie.
Tymczasem przecier z fasoli fava.Wymieszaj pozostałą 1/4 szklanki mięty, 1 łyżeczkę skórki i 3 łyżki oliwy z oliwek.
Przecier z fasoli fava podzielić między talerze.Top z rybą i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Thrive Pinot Grigio z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Thrive Pinot Grigio