Halibut gotowany na parze ze świeżym imbirem

Halibut gotowany na parze ze świeżym imbirem to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 1 porcją. Jedna porcja zawiera 415 kalorii, 34g białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 6,25 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i podnieś sól, sos sojowy, olej sezamowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sake-gotowany na parze Halibut z imbirem i kapustą, Halibut gotowany na parze z imbirem, pomarańczą i limonką, oraz Gotowany Na Parze Czerwony Snapper Ze Świeżym Imbirem I Limonką Przepis dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, połączyć sos sojowy, sherry, i olej sezamowy, i dobrze wymieszać.
Umieść go przy kuchence, aby przygotować sos zaraz po ugotowaniu.
Umieścić olej roślinny w małym rondlu lub małej patelni i umieścić go przy piecu, jak również. Ustaw talerz do serwowania ryb przy piecu, wraz z długą łopatką lub metalowymi szczypcami w kształcie litery V, za pomocą których można przenieść rybę z talerza do talerza do serwowania, gdzie dodasz przyprawy.
Aby użyć standardowego parowca, wypełnij podstawę zestawu parowca lub woka około 4 cali wody.
Umieść kosz na parowiec nad wodą. Ustaw talerz, który zmieści się wewnątrz kosza parowca, na którym umieścisz rybę.
Ułóż stronę skóry ryb w dół na talerzu. (Jeśli masz więcej niż jeden kawałek, zostaw trochę miejsca między nimi.)
Lekko posypać rybę solą. Rozsypać imbir nad rybą.
Umieść płytę w pozycji wewnątrz kosza lub na stojaku i doprowadzaj parującą wodę do wrzenia na dużym ogniu.
Gdy para dobrze płynie, dostosuj ciepło, aby utrzymać równomierny przepływ pary i przykryj kosz parowca pokrywką. Gotuj rybę przez 10 minut lub do momentu, gdy zrobi się to według własnych upodobań w najgrubszej części ryby. Wyłącz ogrzewanie i pozostaw rybę w parowniku podczas podgrzewania oleju.
Umieść małą patelnię lub patelnię oleju na średnim ogniu.
Niech się nagrzewa, aż będzie gorąco, ale nie pali, około 1 minuty.
Wyjmij z ognia i trzymaj go pod ręką.
Ostrożnie przełożyć rybę na talerz, pozostawiając płyn. Szybko wlać mieszankę sosu sojowego na rybę pokrytą imbirem i rozrzucić zieloną cebulę na wierzchu imbiru. Powoli wlewaj gorący olej na wierzch ryby, oczekując dużego skwierczenia i piernikowego aromatu.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Caposaldo Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
![Caposaldo Pinot Grigio]()
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.