Halibut gotowany na parze ze świeżym imbirem

Halibut gotowany na parze ze świeżym imbirem
Halibut gotowany na parze ze świeżym imbirem to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 1 porcją. Jedna porcja zawiera 415 kalorii, 34g białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 6,25 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i podnieś sól, sos sojowy, olej sezamowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sake-gotowany na parze Halibut z imbirem i kapustą, Halibut gotowany na parze z imbirem, pomarańczą i limonką, oraz Gotowany Na Parze Czerwony Snapper Ze Świeżym Imbirem I Limonką Przepis dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej misce, połączyć sos sojowy, sherry, i olej sezamowy, i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Umieść go przy kuchence, aby przygotować sos zaraz po ugotowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
3
Umieścić olej roślinny w małym rondlu lub małej patelni i umieścić go przy piecu, jak również. Ustaw talerz do serwowania ryb przy piecu, wraz z długą łopatką lub metalowymi szczypcami w kształcie litery V, za pomocą których można przenieść rybę z talerza do talerza do serwowania, gdzie dodasz przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
PrzyprawyPrzyprawy
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
SzpatułkaSzpatułka
PiecPiec
SzczypceSzczypce
4
Aby użyć standardowego parowca, wypełnij podstawę zestawu parowca lub woka około 4 cali wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Umieść kosz na parowiec nad wodą. Ustaw talerz, który zmieści się wewnątrz kosza parowca, na którym umieścisz rybę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
6
Ułóż stronę skóry ryb w dół na talerzu. (Jeśli masz więcej niż jeden kawałek, zostaw trochę miejsca między nimi.)
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
7
Lekko posypać rybę solą. Rozsypać imbir nad rybą.
Składniki, których będziesz potrzebować
ImbirImbir
RybyRyby
SólSól
8
Umieść płytę w pozycji wewnątrz kosza lub na stojaku i doprowadzaj parującą wodę do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
9
Gdy para dobrze płynie, dostosuj ciepło, aby utrzymać równomierny przepływ pary i przykryj kosz parowca pokrywką. Gotuj rybę przez 10 minut lub do momentu, gdy zrobi się to według własnych upodobań w najgrubszej części ryby. Wyłącz ogrzewanie i pozostaw rybę w parowniku podczas podgrzewania oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
10
Umieść małą patelnię lub patelnię oleju na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Niech się nagrzewa, aż będzie gorąco, ale nie pali, około 1 minuty.
12
Wyjmij z ognia i trzymaj go pod ręką.
13
Ostrożnie przełożyć rybę na talerz, pozostawiając płyn. Szybko wlać mieszankę sosu sojowego na rybę pokrytą imbirem i rozrzucić zieloną cebulę na wierzchu imbiru. Powoli wlewaj gorący olej na wierzch ryby, oczekując dużego skwierczenia i piernikowego aromatu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Sos SojowySos Sojowy
ImbirImbir
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
14
Podawać na gorąco.
15
artykuł var
16
Typ_27_data = {};
17
artykuł
18
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Caposaldo Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia20
Magazyn