Halibut Florentyna
Halibut Florentyna wymaga z grubsza 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 1151 kalorii, 120g białka, oraz 58 g tłuszczu. Ten pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 15,35 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 11 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odebrać parmezan, woda, szpinak, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 92%, co jest znakomite. Podobne przepisy to Halibut Florentyna, Halibut a la Vasco con Albuias en Salsa Verde (Halibut po baskijsku z białą fasolą i sosem ziołowym), oraz Egg Florentine.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
W rondlu na średnim ogniu, gotować i mieszać ser Cheddar, parmezan, i mleko, aż stopi się i dobrze wymieszane.
Wymieszaj mąkę z wodą, ciągle mieszając, aż będzie gęsta i gładka.
Szpinak ułożyć na dnie naczynia do pieczenia. Steki z halibuta układamy na szpinaku, doprawiamy solą i pieprzem.
Wlać mieszaninę sosu serowego na halibuta.
Piec 45 minut w nagrzanym piekarniku, aż ryba będzie łatwo płatkować widelcem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Thrive Pinot Grigio z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Thrive Pinot Grigio