Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc wypróbuj Hainanese Chicken Rice Set. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 955 kalorii, 41g białka, oraz 39g tłuszczu każdy. Na 3,48 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać ryż, kurczak, sos chili, aby służyć na boku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Cytrynowe placki kukurydziane z sosem czekoladowym Lapsang Souchong jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Hainanese Chicken Rice, Hainanese Chicken Rice, oraz Dziś Kolacja: Hainanese Chicken Rice dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść kurczaka w dużym garnku i dodaj wino ryżowe, 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki soli, biały pieprz, imbir, zieloną cebulę i liście pandanu (jeśli używasz). Kurczak zalać wodą (10-12 szklanek).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Wino Ryżowe
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Podgrzać na średnim ogniu, aby gotować na wolnym ogniu. Zmniejszyć ogień do gołej gotować i kłusować kurczaka aż tylko gotowane przez (155 ° F) dla piersi, (165 ° F dla nóg), 35 do 50 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
3
Przełożyć kurczaka na talerz. Wymieszać olej sezamowy i pozostałą łyżkę sosu sojowego w małej misce. Kiedy kurczak jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, natrzeć sos sezamowy na kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I Smażenia
4
Odcedzić bulion i nadal gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do około 9 filiżanek (nie odtłuszczać tłuszczu). Doprawić do smaku i ostudzić 15 minut, aby tłuszcz do ryżu na powierzchnię.
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kuchenka Do Ryżu
1
Rozgrzać olej i szalotki w średnim rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż do głębokiego złotego koloru, 3 do 5 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść szalotki do małej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Do Szczotkowania I Smażenia
2
Podgrzać 3/4 bulionu szklanki na wolnym ogniu na średnim ogniu w 10-calowej patelni z pokrywką.
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodaj bok choy i przykryj. Gotować, aż tylko miękkie, ale nadal zielony, 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok Choy
4
Przełożyć do naczynia i posypać szalotką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
5
Podgrzać pozostały bulion i kadzi do misek. Pokroić mięso z kurczaka w porcje wielkości kęsa i ułożyć na talerzu, łyżki niewielką ilość bulionu na górze.