gyros z wołowiny
Gyros wołowy może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Ten przepis służy 5 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 30 g białka, 38 g tłuszczu i łącznie 618 kalorii. Za 3,22 USD za porcję ten przepis pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko nielicznym osobom naprawdę smakowało to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Mieszanka sosu sałatkowego ranczo, chleba pita, sałaty i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 65%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Gyros wołowy, Gyros z mielonej wołowiny i Gyros z wołowiną i szpinakiem.
Instrukcje
W małej misce połącz sos sałatkowy i ogórek; odłożyć na bok. Na dużej patelni smaż wołowinę na oleju na średnim ogniu, aż przestanie być różowa.
Połowę każdej pity ułóż stekiem, pomidorem, oliwkami, cebulą, serem, sałatą i dressingiem. Złóż każdą pitę na nadzienie; zabezpieczyć wykałaczkami.
Polecane wino: 1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto, Napój Alkoholowy, Składnik, Kategoria Produktów Spożywczych, (można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym), Wytrawne Białe Wino, Sproszkowane Nasiona Lubczyku, Puszka Brzoskwiń, Odsączonych, Typ Elementu Menu, Moschofilero, Assyrtiko, Agiorgitiko
Gyros działa naprawdę dobrze z białym winem, napojem alkoholowym i innym składnikiem. Jeśli masz ochotę na greckie jedzenie, assyrtiko i moschofilero to wspaniałe białe wina, które pasują do kurczaka, owoców morza itp. Agiorgitiko to pełne, czerwone wino, odpowiednie do pieczonych mięs i jagnięciny. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Louis Roederer Cristal Brut. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 299 dolarów.
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal, klejnot i tête de cuvée szampana Louisa Roederera, został stworzony w 1876 roku dla cara Rosji Aleksandra II. Pozostaje wierny swemu pochodzeniu, inspirowany elegancją i czystością. Cristal jest produkowany zgodnie z rygorystycznymi standardami winiarskimi, które wymagają rygorystycznej selekcji crus, roczników, winogron i wina. Cristal jest produkowany wyłącznie z najlepszych roczników crus, które mają gwarancję, że pochodzą z winnicy Louis Roederer. Wszystkie wyjątkowe cechy rocznika 2002 zostały dosłownie uchwycone w tym Cristal 2002, który jest hojny i bujny, ukazując idealną równowagę pomiędzy koncentracją i finezją, świeżością i winem, intensywnością i wyrafinowaniem. W trzech słowach: dumny, bogaty i luksusowy. Cristal 2002 jest jaskrawo żółty z jasnobursztynowymi refleksami i ma piękny mus z delikatnym kordonem trwałych i regularnych bąbelków. Nos jest intensywny i delikatny, odsłaniając czystą i dobrze wymieszaną mieszankę smaków miodu, kakao, lekko prażonych orzechów laskowych i kandyzowanych owoców cytrusowych. W ataku pikantna eksplozja dojrzałych owoców, wino ujawnia czerwone owoce, białą czekoladę, karmel i duńskie ciasto, typowe dla Cristala. Jego jedwabista, skoncentrowana konsystencja opiera się na intensywnej, mocnej i winnej strukturze, ale zachowuje wyrafinowanie. Podniebienie rozwija się, aby osiągnąć pyszne wrażenie dobrze wymieszanej harmonii smaków. Świeży finisz z nutą goryczy sprawia, że jest niemal chrupiące.