Gumbo Filé
Gumbo Filé może być tylko zupa szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 9 i kosztuje 1,62 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 156 kalorii. 25 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka gałązek pietruszki, okra, liście selera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak, Andouille i Oyster Filé Gumbo, Gulasz Gumbo-laya (Gumbo + Jambalaya), oraz Gumbo zielone (gumbo Z ' herbes) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W czajniku blanszować kraby we wrzącej wodzie przez 2 minuty, odcedzić i ostudzić, aż będą mogły być obsługiwane. Odrzuć górne muszle, fartuchy, skrzela, worki z piaskiem i usta i zarezerwuj kraby.
W ciężkiej patelni, korzystnie żeliwo, stopić skrócenie na umiarkowanie małym ogniu, dodać mąkę, i gotować zasmażkę, stale mieszając, przez 30 protokół, lub aż będzie kolor kakao. Wymieszać cebulę i gotować mieszaninę, mieszając, aż cebula zacznie brązowieć.
Dodać okra i gotować mieszaninę na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż okra będzie złoty. W czajniku doprowadzić 8 szklanek wody do wrzenia, dodać mieszaninę zasmażki, szynkę, pomidory z sokiem, paprykę, pastę czosnkową, liść laurowy, pietruszkę, tymianek i liście selera, i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 50 minut. Wymieszaj zarezerwowane kraby i gotuj gumbo przez 5 minut. Wymieszać krewetki i grudki kraba, jeśli używany, dusić gumbo przez 5 minut, lub aż krewetki są twarde, i doprawić go z cayenne i soli. Wyrzucić liść laurowy i podawać gumbo posypane proszkiem filé.