Gumbo Filé

Gumbo Filé
Gumbo Filé może być tylko zupa szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 9 i kosztuje 1,62 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 156 kalorii. 25 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka gałązek pietruszki, okra, liście selera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak, Andouille i Oyster Filé Gumbo, Gulasz Gumbo-laya (Gumbo + Jambalaya), oraz Gumbo zielone (gumbo Z ' herbes) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W czajniku blanszować kraby we wrzącej wodzie przez 2 minuty, odcedzić i ostudzić, aż będą mogły być obsługiwane. Odrzuć górne muszle, fartuchy, skrzela, worki z piaskiem i usta i zarezerwuj kraby.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2
W ciężkiej patelni, korzystnie żeliwo, stopić skrócenie na umiarkowanie małym ogniu, dodać mąkę, i gotować zasmażkę, stale mieszając, przez 30 protokół, lub aż będzie kolor kakao. Wymieszać cebulę i gotować mieszaninę, mieszając, aż cebula zacznie brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Półsłodkich Kawałków Czekolady Lub RodzynekFiliżanka Półsłodkich Kawałków Czekolady Lub Rodzynek
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodać okra i gotować mieszaninę na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż okra będzie złoty. W czajniku doprowadzić 8 szklanek wody do wrzenia, dodać mieszaninę zasmażki, szynkę, pomidory z sokiem, paprykę, pastę czosnkową, liść laurowy, pietruszkę, tymianek i liście selera, i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 50 minut. Wymieszaj zarezerwowane kraby i gotuj gumbo przez 5 minut. Wymieszać krewetki i grudki kraba, jeśli używany, dusić gumbo przez 5 minut, lub aż krewetki są twarde, i doprawić go z cayenne i soli. Wyrzucić liść laurowy i podawać gumbo posypane proszkiem filé.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grejpfrut Czerwony, Bez Pestek, Pokrojony Na PółGrejpfrut Czerwony, Bez Pestek, Pokrojony Na Pół
Grudkowe KrabyGrudkowe Kraby
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
GumboGumbo
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia9
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn