Gulasz z wieprzowiny i ciecierzycy z pomarańczą i kminkiem

Gulasz z wieprzowiny i ciecierzycy z pomarańczą i kminkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj gulaszu z wieprzowiny i ciecierzycy z pomarańczą i kminkiem. Jedna porcja zawiera 375 kalorii, 53g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 2,24 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz liść laurowy, nasiona kminku, ciecierzycę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę pomarańczową, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody z ciemnej czekolady z dodatkiem pomarańczy z prażonymi orzechami włoskimi jako deser. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gulasz z ciecierzycy pachnący cytryną i kminkiem, Gulasz z kapusty i ciecierzycy z kminkiem, wędzonym paprykiem i limonką, oraz Sałatka Z Ciecierzycy I Szpinaku Z Winegretem I Jogurtem Pomarańczowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę w dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance. Praca w 3 partiach, dodać wieprzowinę, doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż zbrązowieje na całym, o 9 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
2
Przełożyć wieprzowinę do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dodać cebulę i dwie trzecie mielonego czosnku do zapiekanki i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
4
Dodaj sok pomarańczowy i gotuj na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
5
Dodać wodę i liść laurowy i doprowadzić do duszenia. Powrót wieprzowiny do zapiekanki wraz z nagromadzonymi sokami i doprowadzić do duszenia. W moździerzu zmielić prażone nasiona kminku na proszek i wymieszać z gulaszem. Dusić na małym ogniu, aż wieprzowina będzie miękka, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
6
Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść wieprzowinę do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Dodać ciecierzycę do gulaszu i gotować na umiarkowanym ogniu przez 10 minut. Odstawić wieprzowinę do gulaszu. Wymieszać skórkę, pozostały mielony czosnek i pietruszkę i gotować na wolnym ogniu przez 1 minutę. Doprawić solą i pieprzem. Wyrzucić liść laurowy i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia48
Magazyn