Gulasz z wieprzowiny i ciecierzycy z pomarańczą i kminkiem

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj gulaszu z wieprzowiny i ciecierzycy z pomarańczą i kminkiem. Jedna porcja zawiera 375 kalorii, 53g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 2,24 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz liść laurowy, nasiona kminku, ciecierzycę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę pomarańczową, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody z ciemnej czekolady z dodatkiem pomarańczy z prażonymi orzechami włoskimi jako deser. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gulasz z ciecierzycy pachnący cytryną i kminkiem, Gulasz z kapusty i ciecierzycy z kminkiem, wędzonym paprykiem i limonką, oraz Sałatka Z Ciecierzycy I Szpinaku Z Winegretem I Jogurtem Pomarańczowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę w dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance. Praca w 3 partiach, dodać wieprzowinę, doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż zbrązowieje na całym, o 9 protokół.
Przełożyć wieprzowinę do miski.
Dodać cebulę i dwie trzecie mielonego czosnku do zapiekanki i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, o 5 protokół.
Dodaj sok pomarańczowy i gotuj na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę.
Dodać wodę i liść laurowy i doprowadzić do duszenia. Powrót wieprzowiny do zapiekanki wraz z nagromadzonymi sokami i doprowadzić do duszenia. W moździerzu zmielić prażone nasiona kminku na proszek i wymieszać z gulaszem. Dusić na małym ogniu, aż wieprzowina będzie miękka, o 30 protokół.
Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść wieprzowinę do miski.
Dodać ciecierzycę do gulaszu i gotować na umiarkowanym ogniu przez 10 minut. Odstawić wieprzowinę do gulaszu. Wymieszać skórkę, pozostały mielony czosnek i pietruszkę i gotować na wolnym ogniu przez 1 minutę. Doprawić solą i pieprzem. Wyrzucić liść laurowy i podawać.