Gulasz z pieczonych warzyw i wołowiny

Gulasz z pieczonych warzyw i wołowiny
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj gulaszu z pieczonych warzyw i wołowiny. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 541 kalorii, 35g białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na 2,55 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka mąki, czosnek, wołowina chuck pieczeń i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Obfite pieczone warzywa gulasz wołowy / Slow Cooker s, Gulasz wołowo-warzywny, oraz Warzywny Gulasz Wołowy.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Na metalowej patelni ułożyć kostki wołowe i wymieszać z 2 łyżkami oliwy z oliwek. Wstawić do piekarnika, na środkowym szczeblu i gotować przez 30 minut, obracając od czasu do czasu, aż zbrązowieje i zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki WołoweKostki Wołowe
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
3
W międzyczasie na patelni umieść cebulę, grzyby, marchew, ziemniaki, seler i czosnek. Wymieszać 2 łyżki oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
ZiemniakZiemniak
MarchewMarchew
SelerSeler
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Wstawić do piekarnika pod wołowiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Piec przez 35 do 40 minut, mieszając od czasu do czasu, do miękkości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Wyjąć zarówno wołowinę, jak i mieszankę warzywną z piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Wyjąć wołowinę z patelni i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Umieść patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
Dodać wino i doprowadzić do wrzenia, zeskrobując kawałki kapieli, mieszając. Gdy dno patelni jest jasne od wszystkich rumianych kawałków, usuń z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Włożyć mieszaninę wołowiny i wina do holenderskiego pieca i wymieszać bulion wołowy i dodać liść laurowy i pastę pomidorową. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować, pod przykryciem, przez 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Bulion WołowyBulion Wołowy
Liście LauroweLiście Laurowe
WołowinaWołowina
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
11
Dodać 2 łyżki mąki do gotowanych warzyw i wrzucić, aż wszystkie warzywa są powlekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
12
Dodaj warzywa do gulaszu wołowego. Dusić, pod przykryciem, przez 20 minut, lub aż warzywa są podgrzewane i miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Gulasz WołowyGulasz Wołowy
13
Podawać na gorąco.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia42
Magazyn