Prowansalski gulasz z kurczaka to bezmleczne zupa. Jedna porcja zawiera 217 kalorii, 3G białka, oraz 13g tłuszczu. Na 100 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz cebulę, oliwę z oliwek, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gulasz Z Kurczaka Provencal, Gulasz Wołowy Po Prowansalsku, oraz Prowansalski Gulasz Rybny dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połączyć 3/4 szklanki mąki i soli w zamykanej plastikowej torbie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
2
Dodać kurczaka do worka, kilka sztuk na raz, i wstrząsnąć, aby całkowicie płaszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Gruby Czerwony Cukier
3
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu i dodać olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Dodać kurczaka i gotować, obracając raz, przez 8 do 10 protokół, aż rumiane z obu stron. Używając szczypiec, przenieś do ręczników papierowych, aby osuszyć, a następnie ułóż w wolnej kuchence.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Wolnowar
Szczypce
5
Ustawić patelnię sauté na średnim ogniu i dodać cebulę i 2 łyżki mąki. Smażyć, często mieszając, przez 10 minut, lub aż lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodać czosnek i mieszać przez 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
7
Dodaj wino i wymieszać zeskrobać rumiane kawałki z dna patelni. Zwiększyć ogień do wysokiej i dodać pomidory i pieprz do smaku. Gotować, często mieszając, przez 10 do 15 minut, aż część pomidorowego płynu odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Pieprz
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Wlać mieszankę cebuli na kurczaka w powolnej kuchence. Przykryć i gotować na niskim poziomie przez 3 do 8 godzin, aż kurczak będzie miękki. Po 3 do 4 godzinach kurczak nadal będzie jędrny i utrzyma swój kształt. Po 6-8 godzinach mięso spadnie z kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
Cebula
Kości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wolnowar
9
Podziel kurczaka między talerze obiadowe i udekoruj natką pietruszki, bazylią i oliwkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Pietruszka-nać
Oliwki
Bazylia
10
Podawać natychmiast.
1
Ten przepis został pierwotnie przygotowany w owalnej, 5-litrowej powolnej kuchence.